Kimse olmaz dedi, o başardı! 1 Temmuz’da başlıyor, sadece 25 gün toplanıyor! 6 dönümde büyük verim alıyor

Kimse olmaz dedi, o başardı! 1 Temmuz’da başlıyor, sadece 25 gün toplanıyor! 6 dönümde büyük verim alıyor

Kimsenin olmaz dediğini Kayserili üretici başardı. Hobi olarak başladığı yetiştiriciliği 6 dönümlük arazide ticarete döken üretici kurdu organik bahçe ile herkesin ilgisini çekiyor. 1 Temmuz'da başlıyor 25 gün boyunca devam ediyor. Vatandaş dalından kendi toplayıp tazecik tüketiyor. İşte tüm detaylar…

Hobi olarak başladı ahududu yetiştiriciliğine ticarete döken Çetin Demir, şimdilerde 6 dönümlük arazide üretim yapıyor. Kayseri'de yaşamını sürdüren Demir, Kocasinan ilçesine bağlı Çevril Mahallesi'nde kurduğu organik bahçe ile birlikte herkesin dikkatini çekiyor. Taze ahududu ve böğürtlenleri dalından toplayan vatandaş ise bu anın tadını çıkarıyor. İşte tüm detaylar…

OLMAZ DENİLENİ YAPTI

Yaptırdığı toprak analizlerinin ardından burada yetişmez denilen bahçeye ektiği ürünler çevre illerden bile ilgi görüyor. Arsasını değerlendirmek amacıyla ahududu yetiştiriciliğine başlayan Demir, Tarım İl Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarının teşvikiyle birlikte ahududu ve böğürtlen yetiştirmeye başladı.

Burada olmaz' dediler, hobi olarak başladı: Kentteki tek ahududu bahçesini kurdu - Ekonomim

Olumsuz sonuçlara rağmen pes etmeyen Demir, toprağa ektiği ürünlerden fazlasıyla verim aldığı. Meyvelerin yer aldığı arsaya kır bahçesi yapan Demir, vatandaşların dalından toplayarak yiyebileceği muhteşem bir bahçe elde etti.

HOBİ OLSUN DEDİ MESLEĞİ OLDU

Hobi olarak başladı işi 6 dönümlük arazide büyük bir ticarete dönüştüren Demir, ahududu ve böğürtlen yetiştirerek ticaret yaptığını söyledi. Yaşadığı üretim serüvenine aktaran Demir 2021 yılında kurmaya başladığı bahçenin şimdilerde büyük bir ticarethane haline dönüştüğünü söyledi.

böğürtlenin faydaları, ahududunun faydaları, çevril mahallesi kayseri, kayseride organik böğürtlen bahçesi, kayserideki organik bahçe

İl Tarım Müdürlüğü tarafından toprak analizleri yapıldığını aktaran Demir, olmaz denilen arsada ürün yetiştirmeyi başardı. Yüksek rakımlı yerleri sevmesi nedeniyle buranın ahududu ve böğürtlen yetiştirmek için uygun olduğuna karar veren Demir, Bursa ve Kahramanmaraş'taki bahçeleri kontrol ettikten sonra bu işi yapmaya karar verdi.

ÇEVRE İLLERDEN GELİYORLAR

Yaptığı kır bahçesi ile yoğun ilgi gördüğünü ifade eder Demir vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldığını söyleyerek sezonun 3 ay sürdüğünü aktardı. Demir, “Buraya gelen herkes memnun. Böyle otantik bir yer yapıldığı için bize teşekkür ediyorlar. Buraya gelen vatandaşlarımız güneşe de maruz kalmıyor, güzel bir mekan yaptık. Ahududu sezonumuz temmuzun 1’inde başlar, aşağı yukarı 20-25 gün gider” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN