Kimse bunlardan vazgeçemiyor! Dünya karar verdi: En iyi kahvaltılarına Türkiye’den o lezzetler damga vurdu

Kimse bunlardan vazgeçemiyor! Dünya karar verdi: En iyi kahvaltılarına Türkiye’den o lezzetler damga vurdu

Dünyanın farklı noktalarında farklı lezzetler sunulurken en iyi kahvaltılarda tek tek sıralandı. Türkiye'den birçok farklı lezzetin yer aldığı bu listede bakın hangi lezzetler favori oldu. İşte dünyanın en iyi kahvaltıları…

Dünyanın en geniş veri tabanlı gastronomi rehberi olan Taste Atlas, farklı ülkelerin lezzetlerini değerlendirmeye devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünler ve mekanlar üzerinde yapılan incelemeler doğrultusunda dünyanın en iyi kahvaltıları da tek tek araştırıldığı. Listeye Türk mutfağından 10 lezzet damga vurdu. İşte dünyanın en iyi kahvaltıları…

DÜNYANIN EN İYİ KAHVALTILARI

Bougatsa (Greek Custard Phyllo Pie) Recipe - Recipes.net

Bougatsa

Kıymalı ve peynirli çeşitleri ile karşımıza çıkan bu lezzet dünyanın en iyi kahvaltılığı oldu.Yunan mutfağından yayılan bu yemeğin adı Osmanlıcada peynirle doldurulmuş börek anlamına gelen ''pogatsa'' kelimesinden geliyor. Tatlı ve tuzlu dolguları hazırlanan bu lezzet Yunan böreği olarak anılmaktadır.

Roti Canai Recipe | Cosmo Appliances

Roti Canai

Malezya ve Tayland ile özdeşleşen bu lezzet un, su,yum yumurta ve yağ ile hazırlanıyor. Bazı ülkelerde ise muz ile birlikte servis edildiği görülmektedir.

Easy Chilaquiles Rojos - Recipes | Goya Foods

Chilaquiles

Dünyanın en iyi kahvaltıları sıralamasında 3 sıraya Meksika mutfağından chilaquiles yerleşiyor. Kızarmış tortilla parçalarının et ve sebzelerle birlikte kırmızı biber sosuna batırılması ile hazırlanan bu lezzet bayat tortillaların değerlendirilmesi ile elde edilmektedir. Bu yemeğin bölgelere göre farklı versiyonları da bulunuyor.

Nan-e Barbari - Bake from Scratch

Nan-e Barbari

İran mutfağında buğday bazlı mayalı gözleme olarak bilinen bu lezzet uzun oval bir şekilde tandırda pişirilip haşhaş, susam veya çörek otu ile zenginleştiriliyor

Zelnik (Zennik) Tarifi

Zelnik

Peynir, ıspanak, et, yumurta, lahana ve pırasa gibi malzemelerle doldurulan zennik Kuzey Makedonya turtası olarak bilinmektedir. Pişirmeden önce üzerine sıvı yağ ve tereyağı sürülen zelnik sıcak olarak tüketildiğinde yoğurt ile servis edilmektedir.

Her majesty - Komplet lepinja - Serbia.com

Komplet Lepinja

Gözlemenin üzerine kalın krema ve yumurta eklenerek yapılan bu tarifi Sırbistan mutfağını özgü bir lezzet olarak biliniyor. Kısa sürede pişirip et suyu ile ıslatılıp servis ediliyor.

Kruvasan 2 li paket 240 Derece

Kruvasan

Dünyada adını duymayan yoktur. Fransız mutfağına özgü bu lezzet Hilal şeklindeki hamurun tereyağı ile zenginleştirilmesi ile dünyadaki en popüler kahvaltılardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Jianbing Recipe

Jianbing

Çin'de sabahın erken saatlerinde satışa sunulan jianbing, bir sokak yemeği olarak nitelendirilir. Maş fasulyesi unu, siyah fasulye unu veya buğday unundan yapılan krep, genellikle yumurta, biber sosu, fasulye ezmesi ve kuru üzüm sosu ile tatlandırılır.

Pão de queijo coquetel - Panelinha

Pão de Queijo

Peynirli olarak yapılan bu yemek Brezilya mutfağı ile özdeşleşmiş ve küçük porsiyonlar halinde sunulan nişastalı top peynirlere süt eklenmesi ile elde ediliyor.

Katmer Tarifi | Katmer Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

Katmer

Dünyanın en iyi Kahvaltıları listesinde 10. sırada yer alan Katmer Gaziantep'te sabahın erken saatlerinden öğlene kadar kahvaltıların olmazsa olmaz lezzeti olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mercimek Çorbası - Cookidoo® – resmi Thermomix® tarif platformu

Mercimek Çorbası

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak bilinen mercimek çorbası 11 sıradan listeye giriş yaptı. Kahvaltıda çorba mı olur demeyin hem de o kadar güzel olur ki… Lokantalarda oldukça popüler bir başlangıç yemi olarak sunulan mercimek çorbası sabahları doyurucu bir kahvaltı olarak tüketilebilmektedir.

Listenin devamına bakacak olursak Türk mutfağından;

22. sırada menemen

25. sırada bal kaymak

37. sırada börek

42. sırada gözleme

65. sırada beyran çorbası

78. sırada Ramazan pidesi

86. sırada kuymak

92. sırada gül böreği yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN