Kendin topla dedi 100 TL indirimli verdi! Pazarda 180 TL yerine tarla da 80 TL ödeyin

Kendin topla dedi 100 TL indirimli verdi! Pazarda 180 TL yerine tarla da 80 TL ödeyin

Tam da mevsimi gelmişken hem taze taze tüketmek hem de kışa hazırlık olsun diyerek dolaba atmak isteyenler marketlerin pazarların altını üstüne getiriyor. Son yıllarda en çok zamlanan ürünlerin başında gelen bamyanın pazarda kilogram fiyatı 180 TL'ye ulaşırken tarlada kendi toplayan 80 TL'ye dolabını dolduruyor.

Yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken kışlık hazırlıkları da hızlı devam ediyor. Ziraat Mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, işçi maliyetleri nedeniyle 4 dönümlük tarlasına ektiği bamyaların ziyan olmaması için yeni bir kampanyaya imza attı. Tam da mevsimi gelmişken tazecik tüketmek isteyenler pazarda 180 TL yerine tarlada 80 TL ödeyecek.

80 TL'YE BAMYA HEYECANI

Son yılların en çok zamlanan ürünlerinin başında gelen bamya kilogram fiyatı 180 TL'ye satılıyor. Kendin topla kendin ye kampanyası başlatan Ziraat Mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, kendi toplayan vatandaşlara ürünleri 80 TL'den satıyor . "Kendin topla, ucuza al" kampanyası ile birlikte Vatandaşı tarlaya indiren Çilata, neredeyse maliyet fiyatına ürünleri satışa çıkarıyor. Vatandaşlar Sabahın erken saatlerinde tarlanın yolunu tutarken kampanyanın son derece yararlı olduğunu belirterek bu durumdan memnun olduklarını da aktardı.

Bolu'da Hasadı Başladı: Zehirlenmelere Karşı Koruyor, Kemiği Çelik Gibi Yapıyor

BAHÇEDEN UCUZA BAMYA HASADI

Ankara'dan geldiğini dile getiren Fulya Kırımoğlu, bamyanın çok şifalı ve kışlık bir sebze olduğunu belirtti. Tarlaya gelerek toplamak İstediğini söyleyen Kırımoğlu, dört dönüm alanda bulunan bamyaları toplamanın zahmeti ve külfetinden kurtulmak için böyle bir kampanya başlatıldığını aktardı. Herkes topladığı kadar ürün aldığını ve yarı fiyatına bamya satıldığını belirten Kırımoğlu, uygulamanın da son derece güzel olduğunun altını çizdi.

Pazarda 180, kendin toplarsan 80 lira

Bunu da annesi ile birlikte bamya toplayan İbrahim Arıkan, bamya toplamanın zorluklarına değinerek kampanyanın güzelliğini vurguladı. 180 TL'den satılan bamyanın 80 TL'den satıldığını aktaran Arıkan, herkesin topladığı kadar ürün aldığını da söyledi.

Kampanyayı başlatan ziraat mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, "İşçi maliyetleri çok yüksek. Bamyanın satış fiyatı maliyetleri dahi çıkaramadığı için ben de kendin topla kampanyası başlattım. Vatandaşları sosyal medyadan yaptığım duyurularla davet ettim. Herkes görmüş geldiler, topluyorlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN