Kendilerini eve kapatan aile binayı yakmaya çalıştı: 'Sana daire vereceğiz' dediler ama vermediler

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde hareketli dakikalar yaşandı. Gecekondularının yerine apartman yapılması için müteahhit ile 3 daire karşılığında anlaşan aile, daireleri alamayınca kendilerini eve kapattı. Müteahhidin tahliye kararı çıkartması üzerine aile üyelerinden Muammer Şengöz, çatıya çıkarak apartmanı ateşe verdi. Binanın kaçak olduğunu öne süren Şengöz, "Bana 3 daire söz verdiler. Ama vermediler ben de gelip buraya oturdum. 11 ay oldu." dedi.

İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Halide Edip Sıvar Mahallesi Melihşah Sokak üzerindeki bir binada sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Edinilen bilgilere göre; Erol Şengöz, 2 katlı gecekondusunu 3 daire karşılığında müteahhide verdi. Müteahhit ise söz verdiği daireleri teslim etmeyince aile, dairelerden birinde yaşamaya başladı.

9209360.jpg

ÇATIYA ÇIKIP ATEŞE VERDİ

Müteahhidin aileyi binadan tahliye kararı çıkarması üzerine aile üyeleri kendilerini daireye kapatarak evden çıkmak istemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çilingir de çağırılması üzerine evin oğlu Muammer Şengöz çatıya çıkarak benzin ile apartmanı ateşe verdi.

9209358.jpg

Binadan düşen alevler park halindeki bir otomobile ve motosiklete sıçradı. Yangın vatandaşlar tarafından kısa sürede söndürüldü.

9209362.jpg

'3 DAİRE SÖZ VERDİLER AMA VERMEDİLER'

Evin uzun yıllardır kendilerine ait olduğunu belirten gecekondu sahibi Erol Şengöz, "Burası 1963 yılından beri babadan kalma toprağımız. Bir firma geldi benim iki katlı gecekondumu yıktı. Sana daire vereceğiz dediler ama vermediler. Bizi 2014'te kışın ortasında sokağa attılar. 9 sene kirada kaldım. Bina halen bitmedi.

9209364.jpg

Bu bina kaçak. İmarı, iskanı yok. Kolonları kesik. Bana 3 daire söz verdiler. Ama vermediler ben de gelip buraya oturdum. 11 ay oldu. Şimdi kaymakamlık kararıyla bir imzayla beni buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Benim okumam yazmam yok. Benden imza aldınız." dedi.

9209361.jpg

AİLE GÖZALTINDA

Evde bulunan baba polis tarafından dışarı çıkarılırken baygınlık geçirdi. Babasının bayıldığını gören oğlu da dışarı çıkınca gözaltına alındı.

9209363.jpg

Evde bulunan iki aile üyesi de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

9209359.jpg

O ANLAR KAMERADA

Şengöz'ün binadan benzin döküp ateşe vermesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, dökülen benzin nedeniyle binanın dışı bir anda alev alıyor. Daha sonra otomobile sıçrayan alevler vatandaşlar tarafından söndürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN