Kendileri için yapmışlardı, talepler boyunu aştı! Yağmur gibi sipariş yağıyor: Devlet desteğiyle patron oldu

Kendileri için yapmışlardı, talepler boyunu aştı! Yağmur gibi sipariş yağıyor: Devlet desteğiyle patron oldu

Aydın’da yaşayan kadın girişimci başta kendileri için ürettiği ürünü, devlet desteği sayesinde mesleği haline getirdi. KOSGEB desteğiyle kendi işini kurmayı başaran kadın girişimciye şimdilerde yağmur gibi sipariş yağıyor…

Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Ebru Siner, devlet destekleri sayesinde kendi işini kurarak başarıya ulaştı. Çöp şiş çubuğu üretimi yapan işyerinde çalışan Siner, devletin kadın girişimcilere sunduğu desteklerle kendi işini kurmaya karar verdi.

DEVLET DESTEĞİ İLE İLK ADIMLAR

Ebru Siner, işini kurma aşamasında KOSGEB'in kadın girişimcilere sağladığı hibe desteği hakkında bilgi aldı. Bu destek sayesinde iki adet makine alarak bir imalathane açtı. İmalathane, kargıları çöp şiş çubuğuna dönüştüren bir üretim sürecine sahip. Siner, siparişlerin artması ile birlikte diğer ev hanımlarına da iş vererek bölgedeki ekonomik canlılığı artırdı.

aydinda-cop-sis-ureten-kadin-girisimci-1.jpg

SİPARİŞLERDE YOĞUNLUK ARTIYOR

Ebru Siner, bir ay içinde 2 bin 500 sipariş çıkardıklarını belirtti. Farklı illerden gelen taleplerle işlerinin büyüdüğünü ifade eden Siner, “Bir sürü aşamadan geçerek bu hale geliyor. Talepler çok fazla olunca ev hanımlarına da evlerinde iş verdik” şeklinde konuştu. Bu süreçte devletin sürekli desteğiyle üretim kapasitelerini artırdıklarını vurguladı.

aydinda-cop-sis-ureten-kadin-girisimci.jpg

DEVLET DESTEĞİNİN ÖNEMİ

Ebru Siner, devlet desteğinin üretim sürecindeki önemine dikkat çekti. “Üretim her zaman iyidir. Üretimin olduğu yerde bereket olur. Devlet bu konuda hiç çekinmeden desteğini sağlıyor,” diyerek desteklerin girişimcilere sağladığı katkıyı vurguladı.

Ebru Siner'in başarı öyküsü, devlet desteklerinin ve girişimci kadınların iş dünyasında nasıl fark yaratabileceğini gösteren önemli bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN