Kazanç vaadiyle 2,5 milyar liralık vurgun! 28 kişi tutuklandı

Kazanç vaadiyle 2,5 milyar liralık vurgun! 28 kişi tutuklandı

Eskişehir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen operasyonda, sosyal medya üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapan bir şebeke çökertildi. 2,5 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşan şüphelilere yönelik baskınlarda 40 kişi gözaltına alındı. 28'i tutuklanarak cezaevine gönderilen dolandırıcıların 111 olayda 112 kişiyi mağdur ettiği tespit edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Bilişim Sistemlerinin, Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçu kapsamında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

10169786.jpg

Eskişehir merkezli operasyon, Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat illerine uzandı.

10169787.jpg

2,5 MİLYAR LİRALIK VURGUN

Operasyon kapsamında 40 kişi gözaltına alındı ve şüphelilere ait banka hesaplarında 2023-2024 yıllarında yaklaşık 2,5 milyar TL'lik işlem hacmi tespit edildi. Sosyal medya ve web siteleri üzerinden "yüksek kazanç, forex kazanç, yatırım temsilcisi" başlıklarıyla reklam vererek mağdurları dolandıran şebekenin 111 olayda 112 kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı.

10169789.jpg

28 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin farklı şehirlerde 23 adet paravan şirket kurarak, mağdurları kandırmak için sahte web sitelerine yönlendirdiği ve yatırım yapma vaadiyle para transferleri yaptırdığı belirlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyal, sahte banka ve kredi kartları ile kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi.

10169790.jpg

Yakalanan şüphelilerden 28’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 9'u ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN