Kaz dağlarında doğa talanı büyüyor: Projeler hız kesmiyor

Kaz dağlarında doğa talanı büyüyor: Projeler hız kesmiyor

Kaz Dağları'nda rüzgar enerjisi projeleri genişliyor, maden sahası tehdidi sürüyor. Or Enerji İnşaat, türbin sayısını üçten 11'e çıkardı. Yerel halkın itirazlarına rağmen proje büyüyor ve hukuki süreç devam ediyor. 3 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Kaz Dağları'nda temiz enerji projeleriyle doğayı koruma çalışmaları sürerken, aynı zamanda bölgeyi tehdit eden maden projeleri de hız kesmiyor. Or Enerji İnşaat, rüzgar enerjisi için dikilen türbin sayısını üçten 11'e çıkararak genişlemeye devam ediyor. Bu durum, yerel halkın tepkisini çekiyor.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, şirket başlangıçta üç türbin için onay aldı ve ardından projeyi sekiz türbine, nihayetinde 11 türbine çıkarmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Çanakkale Ayvacık'taki Cemaller Köyü ve Söğütlü Köyü Muhtarlıkları ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, şirketin projelerine karşı dava açtı. Davanın sonucunda hazırlanan bilirkişi raporu, rüzgar enerji santrali için seçilen yerlerin hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Tüm bu gelişmelere rağmen, şirket projeyi ilerletme kararlılığını sürdürüyor. Sekiz türbinden 11 türbine kapasite artışı için İl Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplanacak. Geçen yıl yapılan halkın katılımı toplantısında üçten sekize olan artış görüşülmüşken, 3 Temmuz'da sekizden 11'e artış için bir toplantı daha yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN