Kayseri'nin mantısına rakip olurlar! Mantılı döner tescil için bekliyor: Lezzeti ağız sulandırdı

Kayseri'nin mantısına rakip olurlar! Mantılı döner tescil için bekliyor: Lezzeti ağız sulandırdı

Kayseri’nin meşhur mantısı bu döner karşısında ün kaybedecek gibi duruyor. Bayburt’ta bir işletme yaptığı mantılı döner ile görenleri şaşkına çevirdi. Tadına bakanlar ise hayranlıklarını belli etti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bayburt'un meşhur yaprak döneri, yöresel lezzetlerle bir araya geldi ve damakları şenlendiren yenilikçi bir tat ortaya çıktı. Bu eşsiz kombinasyon, Kayseri’nin ünlü mantısına ciddi bir rakip olabilir. Bayburt'un kendi yaprak mantısıyla hazırlanan 'Mantılı Döner', hem yerli hem de yabancı turistlerden büyük beğeni topladı. İşte bu lezzetli buluşmanın detayları...

yeni-proje-5-001.jpg

BAYBURT'UN EFSANE LEZZETİ: MANTILI DÖNER NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bayburt’un döneri tartışılmazdır" sözleriyle övgüde bulunduğu Bayburt döneri, şimdi yeni bir form kazandı. Bayburtlu kadınların el emeğiyle evde yaptığı yaprak mantıları, meşhur Bayburt döneriyle buluşturuldu. Ortaya çıkan 'Mantılı Döner', bu iki muazzam lezzetin birleşiminden oluşuyor ve damaklarda iz bırakan bir tat sunuyor.

İSKENDER’E RAKİP: MANTILI DÖNER

Bayburt'un yüksek rakımlı yaylarında beslenen küçükbaş ve büyükbaş hayvan etlerinden hazırlanan döner, özel baharatlı sos içinde bekletildikten sonra odun ateşinde pişiriliyor. Et dönerin yanında, Bayburtlu kadınların evde yaptığı, içi boş üçgen şekilde kesilen yaprak mantısı sunuluyor. Üzerine dökülen domates sosu, tereyağı ve ev yoğurduyla harmanlanan bu eşsiz tat, özenle hazırlanmış salata ile birlikte servis ediliyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN YENİ FAVORİSİ

Bayburt’un bu yenilikçi lezzeti, yerli halkın yanı sıra yurt dışından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Lezzet tutkunlarının gözdesi haline gelen Mantılı Döner, kısa sürede büyük bir beğeni kazandı ve coğrafi işaret almayı bekliyor.

yeni-proje-6-001.jpg

"BAYBURT DÖNERİ YEMEDİYSENİZ, DÖNER YEMİŞ SAYILMAZSINIZ"

Tekirdağ’dan memleketi Bayburt’a gelen Muhittin Özkan isimli vatandaş, Bayburt dönerinin marka bir lezzet olduğuna vurgu yaparak, "Bayburt döneri marka bir dönerdir. Memleketimizde Bayburt döneri yemeyen, döner yedim demesin. Türkiye’nin hangi bölgesinde, hangi köşesinde hangi döneri yerseniz yiyin, eğer Bayburt döneri yemediyseniz, döner yemiş sayılmazsınız" ifadelerini kullandı.

Yurt dışından memleketi Bayburt’a gelerek sıla-i rahim yapan, ayağının tozuyla döner yemeye gelen Kaya Çiçek isimli vatandaş, "Ben yurt dışında yaşıyorum. Bayburt’a tatile geldim, gelip de burada döner yememek olmazdı, büyük eksiklik olurdu. Ayağımızın tozuyla döner yemeye geldik" dedi.

yeni-proje-7-001.jpg

"BURSA’NIN İSKENDER’İ VARSA BİZİM DE MANTILI DÖNERİMİZ VAR "

Uzun yıllar Bayburt’ta döner ustası olan rahmetli babası Sinan Aydoğdu’dan görevi alarak lokantanın 3’üncü kuşak işletmecilerinden olan Ozan Aydoğdu, Bayburt’un yöresel lezzeti olan yaprak mantısını ön plana çıkarmak için mantıyı dönerle buluşturduklarını ifade ederek, "Biz yoğurtlu yaprak mantısını Bayburt’a özgü olduğu için, ön plana çıkarmak istedik. Nasıl ki Bursa’da İskender varsa, bu da Bayburt İskender’i. Mantılı döner, Bayburt’a has bir dönerimiz. Yaprak mantıyı evde annelerimiz yapıyor, daha sonra mantımızı işletmemize getiriyoruz, yoğurtla buluşturup üzerine domates sosu ve tereyağı döküyoruz. Daha sonra üzerine de muhteşem Bayburt dönerini ilave edip, servise sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN