Kavurucu sıcaklar elektrik tüketimini patlattı

Kavurucu sıcaklar elektrik tüketimini patlattı

AEDAŞ, aşırı sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle Antalya ve çevresinde elektrik tüketiminde art arda rekor artışlar yaşandığını açıkladı. Artan talebe yanıt vermek için acil eylem planını devreye aldıklarını belirten AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, çalışmaların 7/24 devam ettiğini söyledi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), artan hava sıcaklıkları ve yüksek nem oranları nedeniyle elektrik tüketiminde ciddi artışlar gözlendiğini belirtti. Özellikle Antalya ve çevresinde tüketim rekorları arka arkaya kırıldı.

9735832.jpg

ANTALYA'DA ELEKTRİK TÜKETİMİNDE YÜZDE 14 ARTIŞ

AEDAŞ'ın verilerine göre, Antalya'da 19 Temmuz'da yılın en yüksek elektrik tüketimine ulaşıldı. Bu rakam, 22 ve 23 Temmuz tarihlerinde tekrar aşıldı. 23 Temmuz'da toplam elektrik tüketimi, bir önceki yılın aynı gününe göre yaklaşık yüzde 14,3 artarak 51 bin 288 megavatsaatten 58 bin 606 megavatsaate yükseldi.

9735833.jpg

ACİL EYLEM PLANI DEVREDE

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, artan elektrik talebine yanıt verebilmek için 7 gün 24 saat esasıyla çalıştıklarını belirtti. Baydar, "Özellikle Antalya'da artan nüfus ve sıcak hava elektrik tüketimini artırıyor. Turistik tesislerde ve meskenlerde klimaların yoğun kullanımı enerji hatlarında aşırı yüklenmeye neden oluyor. Acil eylem planını devreye aldık, sahadaki personelimizi takviye ekiplerle güçlendiriyoruz ve teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak arızaları önceden yakalamaya çalışıyoruz. 40 dereceleri aşan sıcaklıklarda bile ekiplerimiz büyük özveriyle çalışıyor. Enerji altyapımızı sürekli olarak gözden geçiriyor ve olası arızalara hızlı müdahale edebilmek için hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

9735831.jpg
AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar

Baydar, yaz aylarının başından itibaren elektrik tüketiminde geçen yıllara göre ciddi artışlar yaşandığını belirtti. Özellikle Alanya'da yeni yapılaşmalar ve sıcak hava nedeniyle elektrik tüketiminin önceki yıla göre yüzde 30'lara varan oranlarda arttığını vurguladı. Baydar, "Artan talebe en iyi yanıtı vermek için yatırım, bakım ve onarım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN