Katılımcıların yüzde 92.5'i aynı görüşte: Halk siyasette 'yumuşama' beklemiyor

Katılımcıların yüzde 92.5'i aynı görüşte: Halk siyasette 'yumuşama' beklemiyor

Areda Survey araştırma şirketinin yurt genelinde yaptığı araştırmada, Türk halkının yüzde 79.2'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretlerinin siyasette bir değişikliğe yol açmayacağını, yüzde 92.5'i ise uzun vadede siyaseten bir yumuşama olmayacağını düşünüyor. Öte yandan; katılımcıların çoğunluğu Özel'in liderliğinin Kılıçdaroğlu'ndan daha başarılı olduğu görüşünde.

Areda Survey araştırma şirketi, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde 2 bin 432 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcılara "siyasette yumuşama dönemi"ne ilişkin görüşlerini sordu. Kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile "Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada dikkat çeken sonuçlar çıktı.

2 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Erdoğan da Özel'e iadeiziyarette bulundu. İkili arasındaki görüşmeler "siyasette yumuşama dönemi" olarak yorumlandı ve çeşitli tartışmalara yol açtı.

HALK SİYASETTE YUMUŞAMA BEKLEMİYOR

Anket çıktılarına göre; Türk halkının yüzde 79.2'si Özel ve Erdoğan'ın karşılıklı ziyaretlerinin, yakın dönemde siyasette herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını düşünüyor. Ziyaretlerin siyasetin yumuşamasına hizmet edeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 20.8 olarak hesaplandı.

AK Parti ile CHP arasındaki ziyaretlerin uzun vadede siyasette yumuşamaya sebep olacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 7.5. Halkın yüzde 92.5'i ise bu ziyaretlerin uzun vadede siyasette yumuşamaya sebep olmayacağı görüşünde.

1131.jpg

ÖZEL'İN LİDERLİĞİ KILIÇDAROĞLU'NDAN DAHA BAŞARILI BULUNUYOR

Diğer yandan; eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderlik performanslarının kıyaslandığı araştırma sonuçları da dikkat çekti. Halkın yüzde 68.1'i Özel'in liderliğini Kılıçdaroğlu'na göre daha başarılı buluyor. Yüzde 31.9'u ise Kılıçdaroğlu'nun daha başarılı olduğunu düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN