Eski Milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşine dava açıldı

Eski Milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşine dava açıldı

İYİ Parti eski milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklamakla suçlanan kardeşi Kemal Çelik hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Üç ayrı suçtan dava açılan Kemal Çelik, ifadesinde kötü giden işler nedeniyle ağabeyiyle aralarının bozuk olduğunu belirtti.

İstanbul Bahçelievler'de, İYİ Parti İstanbul eski Milletvekili Ahmet Çelik, kardeşi Kemal Çelik tarafından ofisinde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Olay, 12 Mart'ta meydana geldi ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ağır yaralama, hakaret ve yasa dışı bıçak bulundurma suçlarından dolayı Kemal Çelik hakkında 5 yıl 9 ay 22 günden 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre, 35 yıldır birlikte ticaret yapan iki kardeş arasında, ekonomik sıkıntılar nedeniyle gerilim yükseldi. Olay günü Kemal Çelik, Bahçelievler'deki ofise giderek Ahmet Çelik'in odasına girip, evrakları masaya fırlatıp ve ardından hakaretler savurarak kardeşine saldırdı. Ahmet Çelik, kardeşini yatıştırmaya çalışırken, Kemal Çelik cebinden çıkardığı bıçağı savurmuş ve çıkan arbede sırasında Ahmet Çelik yaralandı.

OLAYDAN ÖNCEKİ GÜN TEHDİT MESAJLARI ATMIŞ

Müşteki Ahmet Çelik, yaralanmasına rağmen kendi imkanlarıyla hastaneye giderek tedavi altına alındı. Olaydan bir gün önce Kemal Çelik'in, ağabeyine hakaret ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiği de belirtiliyor.

Kemal Çelik ise ifadesinde, ekonomik olarak zor durumda olduklarını ve konkordato sürecinde olduklarını belirtti. Kendisini korumak amacıyla eline geçen bir cisimle kardeşine karşılık verdiğini ifade etmiş ancak ağabeyinin yaralandığını fark etmediğini söyledi. Ayrıca, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ağır psikolojik ilaçlar kullandığını belirtti.

DAVA SÜRECİ BAŞLADI

Adli Tıp raporu ise Ahmet Çelik'in göğüs boşluğundaki yaralanmanın hayati tehlike oluşturacak derecede olduğunu gösterdi. Kemal Çelik, "kardeşe karşı silahla yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama", "zincirleme şekilde hakaret" ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından yargılanacak. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle dava süreci başlamış bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN