Beşiktaş'ta Filistin eylemi: İsrail ile her türlü ilişkiyi tamamen kesin

Beşiktaş'ta Filistin eylemi: İsrail ile her türlü ilişkiyi tamamen kesin

Filistin İçin Bin Genç Hareketi üyesi vatandaşlar, İsrail'le her türlü ilişkinin kesilmesi için çağrıda bulunarak eylem düzenledi. Beşiktaş'taki eylemde basın açıklaması düzenlendi.

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan Filistin İçin Bin Genç Hareketi üyesi grup, İsrail'le sadece ticari alanda değil tüm ilişkilerin kesilmesi talebiyle Beşiktaş'ta eylem yaptı.

Bir araya gelen vatandaşlar eylem esnasında "İşgalciyle ticari-diplomatik-askeri tüm ilişkiler kesilene kadar canla başla yolundayız Filistin" ve "Filistin mücadelesi yargılanamaz. Onlarca değil binlerce genciz, direnişten vazgeçmiyoruz" yazılı pankart taşıdı, "Filistin'e özgürlük, İsrail'e yaptırım" sloganları attı.

'BU ADIM 35 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETMEDEN ATILABİLİRDİ'

Grup adına basın açıklamasını Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nden Can Koçak okudu.

1kapak-003.jpg

Yaptıkları eylemlerin ardından İsrail’le ithalat ve ihracatın tamamen durdurulduğunu hatırlatan Can Koçak,"Bu hepimizin İsrail'le devam eden ticareti durdurmaya yönelik sesi yükselten, her iradenin kazanımıdır. Gururluyuz, sevinçliyiz ama aynı zamanda bir buruklukla da buradayız. Zira bu adım çok daha önce 35 bin insan hayatını kaybetmeden Gazze yerle bir olmadan önce de atılabilirdi. 7 aydır devam eden bu ticareti iktidar trolleri türlü şekillerde savunurken bir gram utanmadılar. Yetmedi, 'ticareti kes' talebimizi türlü iftiralarla yaftalamaya çalıştılar. Tutmadı, tutmayacak. Kirsiz, passız sözümüz onların kirli algı oyunlarını aştı. Ancak unutmuyoruz ki bu yasak kalıcı değil. İsrail Gazze'ye insani yardım girişine kalıcı izin verdiği takdirde ticarete devam edilecek. Hükümete sesleniyoruz; İsrail'le ticareti kesintisiz bir şekilde sonlandırmak için neyi bekliyorsunuz? Siyonist varlığın haritadan silinmesini, Filistin'in nehirden denize özgürleşmesi için İsrail'i besleyen damarları, sürdürdüğünüz her türlü ilişkiyi derhal ve tamamen kesin" diye konuştu.

'MÜCADELE ETMEYE ANT İÇTİK'

Filistin için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Koçak, "AKP iktidarı, Gazzelilere insani yardımın ulaşmasını, ticaretin devamı için yeterli görüyor. AKP iktidarı Gazzelileri insani yardıma muhtaç eden sebebi kökünden kazımak istemiyor. AKP iktidarı, işgalci İsrail'in Refah'ı bombalamasını, mülteci kamplarına saldırılmasını değil, işbirlikçi sermayedarlarına, işgalciye en hızlı bir şekilde rant anlaşması yapmayı önemsiyor. En kısa sürede, Türkiye sermayedarlarına çok kar getiren ticareti yeniden başlatmaya bakıyor. Biz, Filistin İçin Bin Genç Hareketi olarak, kar hırsını ve ticaret hacmini Filistin'in özgürlüğünün önüne koyan her türlü odakla mücadele etmeye ant içtik. Filistin özgür olana dek mücadelemiz sürecek" dedi.

1 MAYIS'TAKİ GÖZALTILAR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde arkadaşlarının gözaltına alındığını ve gözaltı süresinin Filistin İçin Bin Genç Hareketi üyesi olduğu gerekçesiyle uzatıldığını öne süren Koçak şöyle konuştu: "Gözaltı süresi boyunca Filistin İçin Bin Genç Hareketi olarak düzenlediğimiz eylemlere yönelik sorguya tabi tutuldular. Ve dün hakim karşısına çıkarılan arkadaşlarımızdan 5'inin tutuklanmasına karar verildi. Yargılanan arkadaşlarımız değil topyekun Filistin mücadelesidir. Hapse mahkum edilen beş genç değil "İsrail'le ticaret, soykırıma ortak olmaktır" diyen binlerce gençtir. arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşana kadar durmadan mücadeleye devam edeceğiz. iktirdar asla geri adım atacağımızı, ürkeceğimizi düşünmesin. Zira arkadaşlarımızın tutukluluğu bizi kamçılayan bir borç olacak, eskisinden daha büyük bir azimle meydanlarda olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN