KARAR'ın manşeti meclis gündeminde: Mülakat toplum vicdanını sarsıyor

KARAR'ın manşeti meclis gündeminde: Mülakat toplum vicdanını sarsıyor

‘İdari Hakimlik’ ve ‘Kaymakamlık Adaylığı Sınavı’ndan sonra Maliye’nin ‘Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı’ndaki hukuksuzluğu da KARAR gündeme getirdi. Muhalefet de skandalı Meclis gündemine taşıdı. İYİ Partili Kürşad Zorlu, önergesinde ‘Bu tablo karşısında toplum vicdanı sarsılıyor, başka uygulamalar da zan altında kalıyor’ dedi. CHP’li Cevdet Akay da “Bu adaletsizliği ivedilikle giderin” çağrısı yaptı.

MERVE ŞİŞMAN

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı’nda birinci olanların mülakatta elenmesi gündeme oturdu. İYİ Partili Kürşad Zorlu, Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Cevdet Akay da X hesabından Bakan Şimşek’i etiketleyerek “İktidar liyakati değil adaletsizliği her alana yayıyor. Bu adaletsizliği ivedilikle giderin” çağrısı yaptı.

VATANDAŞIN HAKKI GASBEDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden önce ‘kaldırılacak’ vaadine karşın vazgeçilemeyen mülakat ayıbı, KARAR’ın dün manşetine aldığı ‘Sınav Birincileri Mülakatta Elendi’ haberiyle tekrar gündeme geldi. Bir süre önce Adalet Bakanlığı’nın ‘İdari Hakimlik’ ve İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kaymakamlık Adaylığı Sınavı’nda yaşanan mağduriyet, bu kez Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı’nda da görüldü. Yazılıda derece yapanların mülakatta elenerek yerlerine sınavda son sıralarda olanların atandığının ortaya çıkması, Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, haberimizle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

screenshot-8.jpg

TOPLUM VİCDANI SARSILIYOR: “Seçim süreci boyunca mülakatın kaldırılacağı yönünde birtakım vaatlerde bulunulmasına rağmen uygulama devam etmektedir. Bu tablo karşısında toplum vicdanı sarsılmakta ve başka uygulamalar da zan altında kalmaktadır” diyen Zorlu, şu soruları sordu: “Sınav sonucu kaç adayın ataması yapılmıştır? Kaç ildeki yazılı sınavda birincilik edenler sınav sonunda başarılı sayılmıştır? Sözlü sınav esnasında kamera ve ses kaydı yapılmış mıdır? Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından süresinde yapılan itiraz sayısı kaçtır? İtirazlar nasıl karara bağlanmıştır?..”

CHP Karabük milletvekili Cevdet Akay da meseleye ilişkin X hesabında yaptığı paylaşımda “İktidar liyakati değil sadakati esas almaya, adaletsizliği her alana yaymaya devam ediyor. Mülakat skandalına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Vatandaşlarımızın hakkı gasbedilemez. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz; bu adaletsizliği ivedilikle giderin” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN