Kahvehane değil Galatasaray müzesi! İçeri giren bir daha çıkmak istemiyor: Galatasaray kazanınca çaylar bedava

Kahvehane değil Galatasaray müzesi! İçeri giren bir daha çıkmak istemiyor: Galatasaray kazanınca çaylar bedava

Burası kahvehane gibi görünse de tam anlamıyla bir Galatasaray müzesi! İçeri giren bir daha çıkmak istemiyor! Galatasaray kazanınca çaylar bedava...

Manisa'nın Yuntdağ bölgesindeki Osmancalı Mahallesi'nde bulunan ve 1990 yılından bu yana hizmet veren sıra dışı bir kahvehane, Galatasaray sevgisiyle dikkat çekiyor. Sarı kırmızı renklerle süslenen bu kahvehane, tavandan zemine kadar her detayıyla bir Galatasaray taraftar cenneti. Duvarlarda futbolcuların posterleri, takım kadroları ve Galatasaray’ın geçmiş başarılarına ait gazete kupürleri yer alıyor.

BİR AŞKIN MİRASI: GALATASARAY KAHVEHANESİ

Kahvehaneyi işleten Veli Turan, babası Sadrettin Turan'ın Galatasaray aşkını yaşatmaya devam ediyor. Sadrettin Turan, yıllar boyunca dergilerden, gazetelerden ve sahaflardan topladığı Galatasaray’a ait resim ve posterlerle bu mekânı adeta bir Galatasaray müzesine çevirmiş. Veli Turan, babasından devraldığı bu mirası aynı tutkuyla sürdürüyor. "Galatasaray'da oynamış futbolcular, takım kadroları... Galatasaray'ın tarihi var burada, müze gibi oldu burası. Fenerbahçeliler görünce şaşırıp tebrik ediyor. Babam merakla başladı, içinden geldi, birkaç fotoğrafla başladı. Sonra bu hale geldi. Babamızdan bize kaldı, biz de devam ettirmeye çalışıyoruz dedi.

Maç günleri kahvehane adeta dolup taşıyor. Bu mahallede yaşayanların yüzde 98'i Galatasaraylı ve kahvehanede başka takımın maçları izlenmiyor.

GALİBİYETİN BEDELİ: BEDAVA ÇAY

Bu kahvehanede Galatasaray'ı eleştirmek ve Fenerbahçe forması "yasak"

Kahvehanede Galatasaray maçları büyük bir coşkuyla izleniyor. Veli Turan, takımın galip geldiği her maç sonrası kahvehanede çayların bedava olduğunu gururla anlatıyor. "Bir hafta suratımız asık geziyoruz, içimizden bir şey yapmak gelmiyor. Galatasaray kazandığı zaman da çaylar bedava oluyor. Bütün herkesi buraya çay içmeye bekleriz" diye konuştu.

KAHVEHANENİN KATI KURALLARI VAR

Bu ilginç kahvehanenin bazı kuralları da mevcut. Veli Turan, kahvehaneye özel bastırdıkları kartvizitte bu kuralların yazılı olduğunu söyledi: "Galatasaray'ı eleştirmek yasaktır, Fener formasıyla girmek yasaktır. Fenerbahçe'ye övgü dolu sözler söylemek yasaktır. Fenerbahçe maçlarını izlemek, haber ve dizi izlemek yasaktır."

Kahvehanenin müdavimlerinden Osman Delen, bu mekâna her geldiğinde kendisini stadyumda gibi hissettiğini ifade etti. Diğer bir müdavim İsmail Hakkı Sevben ise, "Kahvemiz güzel, çayımız güzel, Galatasaray'ımız güzel. Maçların ardından Galatasaray kazandığında çaylar beleş oluyor. Hepimiz Galatasaray'ı destekliyoruz" diyerek kahvehaneye olan sevgisini dile getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN