Kahramanmaraş’ta 80 hektar alan kül olmuştu: Orman yangınının nedeni 'şaka' çıktı

Kahramanmaraş’ta 80 hektar alan kül olmuştu: Orman yangınının nedeni 'şaka' çıktı

Kahramanmaraş'ta çıkan ve 18 saatte söndürülen orman yangınında 80 hektar alan kül oldu. Yangının piknikte şaka amaçlı torpil patlatan gençlerin dikkatsizliği sonucu çıktığı tespit edildi. Suçunu itiraf eden genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi Fırnız mevkiinde çıkan orman yangını, 28 Temmuz Pazar günü saat 13.30 sıralarında başladı.

9749266.jpg

Yangın, 200 personelin 60 araç, 6 helikopter ve 2 uçakla 18 saat boyunca yaptığı yoğun müdahale sonucu söndürüldü.

9749263.jpg

80 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Pazartesi günü saat 07.30 sıralarında tamamen kontrol altına alınan yangında, 80 hektar ormanlık alan yandı. Yangının çıkış sebebini belirlemek üzere inceleme başlatıldı.

9757462.jpg

PİKNİKTE 'TORPİL ŞAKASI' FELAKETE DÖNÜŞTÜ

Yapılan incelemeler sonucu, M.S. (20) adlı şahsın arkadaşları O.K., M.E.K. ve A.B. ile piknik yaparken şakalaştıkları sırada torpil attığı ve bu torpilin patlaması sonucu kuru otların tutuştuğu belirlendi.

9749268.jpg

Yangına neden olan M.S., jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgusunda yangını kasten çıkarmadığını iddia ederek, "Arkadaşlarıma şaka yapmak amaçlı torpil patlattık. Olaydan dolayı üzgünüm." dediği öğrenildi.

9757460.jpg

M.S., işlemlerinin ardından tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN