Kadın Cinayetleri Raporu: En küçüğü 5 yaşında, en yaşlısı 88... Yılın ilk yedi ayında 249 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetleri Raporu: En küçüğü 5 yaşında, en yaşlısı 88... Yılın ilk yedi ayında 249 kadın öldürüldü

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, kadın cinayetlerinin 7 aylık raporunu yayımladı. Verilere göre, Temmuz ayında 28 kadın öldürülürken, yılın ilk yedi ayında bu sayı 249'a ulaştı. Öldürülen kadınlar arasında beş yaşında bir kız çocuğunun bulunması, şiddetin boyutlarını gözler önüne sererken, 88 yaşındaki bir kadının da hayatını kaybetmesi, şiddetin yaşlı kadınları bile bağışlamadığını gösteriyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun (TKDF) son raporu, ülkemizdeki kadın cinayetlerinin vahim boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Temmuz ayında 28 kadının hayatına erkek şiddeti son bulurken, yılın ilk yedi ayında bu sayı 249'a ulaştı.

Raporda yer alan çarpıcı detaylar, toplumu derinden sarsıyor. Öldürülen kadınlar arasında beş yaşında bir kız çocuğunun bulunması, şiddetin boyutlarını gözler önüne sererken, 88 yaşındaki bir kadının da hayatını kaybetmesi, şiddetin yaşlı kadınları bile bağışlamadığını gösteriyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN YOKLUĞU ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in aktardığına göre, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin kadınlara yönelik şiddetin artmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı. Güllü, "Kadınlar kimden destek alacaklarını bilemez hale geldi. Toplumsal şiddet artarken, kadın cinayetleri de bu durumdan etkileniyor" diyerek endişelerini dile getirdi.

Güllü, toplumsal şiddetteki artışın kadınlara yönelik şiddeti tetiklediğini belirterek, yasalardaki eksikliklerin ve cezasızlığın şiddet uygulayanlara cesaret verdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN