Japonya’dan geldi Türkiye’de favori oldu! Adında hayır yok ama tadı şifa dağıtıyor! Günde 7 tanesi böbrekleri temizliyor

Japonya’dan geldi Türkiye’de favori oldu! Adında hayır yok ama tadı şifa dağıtıyor! Günde 7 tanesi böbrekleri temizliyor

Anavatanı Japonya'dan Türkiye'ye geldi herkesin favori lezzeti haline dönüştü. Adında Hayır bulamayan lezzetinde şifa buluyor. Günde sadece 4 tanesi böbrekleri temizlemeye yetiyor halk arasında birçok farklı isimle anılıyor.

Japonya'dan Türkiye'ye gelen farklı çeşit ürünler bulunurken muşmula da bunlardan biri olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor. Güneybatı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal olarak yetişen muşmula halk arasında döngel adıyla da bilinmektedir. Özellikle Marmara ve Karadeniz çevresinde yayılan bir bitki türü olarak bilinen muşmula kahverengiye dönen ve bol miktarda çekirdeği bulunan bir meyve türü olarak bilinmektedir. A ve C vitamini açısından son derece zengin olan muşmulanın faydaları da saymakla bitmiyor.

BAHAR AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

Bahar aylarında çiçeklerini açan muşmula ağaçları Mayıs ayı ile birlikte pazar tezgahlarında görülmeye başladı. İster meyve isterseniz de çay olarak tüketebileceğiniz muşmula, hakkında önemli açıklamalarda bulunan Dr.Fevzi Özgönül, muşmulanın zayıflama üzerindeki etkilerine de değindi.

Muşmula Nasıl Olgunlaştırılı ve Mucize Şifaları - YouTube

Bazen sert bazılarında daha olgun ve yumuşak bir halde bulunan muşmula birçok kişi tarafından bilinmiyor bilinse de çok fazla sevilmiyor. Ancak şifası kimse tarafından bilinmeyen muşmulanın pembe beyaz çiçeklerinin içerisinde yatan muhteşem şifa pek çok kez göz ardı ediliyor. Hafif buruk bir tadı sahip olan muşmula, ekim sonu kasım ayı gibi hasat edilmektedir. Birkaç ay boyunca süren hasat sürecinin ardında kış aylarında da devam eden hasat ile birlikte tezgahlarda da sık sık karşımıza çıkıyor. Uzmanlar meyvenin olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmemesi gerektiğini belirtirken satın alındıktan sonra bir süre evde bekletilerek olgunlaştırılması ve yumuşatılması gerektiğini söylüyor.

MUŞMULANIN FAYDALARI NELERDİR?

Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesi ile birlikte askorbik asit bulunduran muşmula vücuda pek çok farklı fayda sağlamaktadır. Serinletici özelliği bulunan muşmula vücuda ferahlık katarken antioksidan özelliği ile birlikte vücuttaki zararlı toksinleri de uzaklaştırır. Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte vücuda güç sağlayarak diyabet ve şeker hastalığına karşı da önlem almaktadır.

1 tanesi bile her derde deva! Faydasını duyan torba torba alıyor

Muşmula yaprakları karaciğere fayda sağlamakla birlikte zehirli maddelerden koruma sağlar. Sakinleştirici etkisi bulunan muşmula cilt kanserini önleyip depresyona da iyi gelmektedir. Mide bulantısı ve kusma sorunu yaşayan kişilerde muşmulanın faydalarından yararlanabilmektedir.

MUŞMULA ZAYIFLATIR MI?

Zayıflamaya fayda sağlayan muşmula bağırsak hareketlerini arttırarak vücuttaki ödemlerin atılmasını ve hızlı bir şekilde kilo verilmesine destek olmaktadır. Muşmula çayı tüketmek kilo vermek isteyenler için arasında popüler bir yöntem olarak biliniyor.

Muşmula ne zaman, hangi mevsimde toplanır? Döngel (muşmula) nasıl olgunlaşır? - Sağlık Haberleri

MUŞMULA ÇAYI NASIL YAPILIR?

1 litrelik suyun içerisine ince kıyılmış bir avuç muşmulayı ekledikten sonra kaynatıp süzmeniz gerekiyor. Ardından içerisine Süzme bal ekleyerek günde 3 öğün birer çay bardağı tüketebilirsiniz.

Her gün tüketilen 7 adet muşmula böbrek ve kararı ciğer sağlığı ile birlikte beyin hücrelerini de geliştirmektedir. Günlük beslenme listenize ekleyeceğiniz muşmula ile birlikte sağlığınız olumlu yönde ilerlerken doktorunuza danışmadan fazla tüketilmemesi de tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN