Jandarma bu ağaçların başında nöbet tutuyor: Hasadı başladı, köylüler işi gücü bıraktı bunu topluyor

Jandarma  bu ağaçların başında nöbet tutuyor: Hasadı başladı, köylüler işi gücü bıraktı bunu topluyor

Zeytin hasat dönemi başlarken, artan zeytin ve zeytinyağı fiyatları nedeniyle hırsızlık vakalarına karşı önlemler alınmaya başlandı. Üretimin yoğun olduğu bölgelerde, jandarma ekipleri gece görüşlü termal kameralarla devriye gezmeye başladı.

Zeytin, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir ve hasat dönemi geldiğinde farklı bölgelerde farklı zamanlarda toplanır. Eylül ayının sonlarında başlayan ve aralık ayına kadar sürebilen bu süreç, zeytinlerin kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterir.

Son zamanlarda zeytin ve özellikle zeytinyağı fiyatlarının artması, bu ürünleri hırsızlar için cazip hale getirdi. Türkiye’de genellikle Ege Bölgesi’nde yetiştirilen zeytin, aynı zamanda Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de bulunur. Hasat döneminin başlamasıyla birlikte, jandarma ekipleri bu bölgelerde hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla 24 saat boyunca nöbet tutmaya başladı.

Kilis’te hasat döneminin başlamasıyla birlikte İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ve komando timleri, hırsızlık girişimlerine karşı tedbirler aldı. Gece görüşlü termal kameralar kullanarak tarlalarda devriye gezen ekipler, güvenliği sağlamak için yoğun çaba harcıyor.

img-5312.jpeg

Benzer şekilde, Balıkesir’de de hasat süreci başladı ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ekim ayından bu yana yüksek verim alınan bölgelerde devriye gezerek güvenliği sağlıyor. Bu tedbirler, zeytin üreticilerinin emeklerinin korunmasına yardımcı oluyor ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN