İzmir'de 2 kişiyi öldüren elektrik faciası göz göre göre gelmiş: İhmal Google haritalarda

İzmir'de 2 kişiyi öldüren elektrik faciası göz göre göre gelmiş: İhmal Google haritalarda

İzmir'de şiddetli yağışta iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. 2 kişinin hayatını kaybettiği noktada mazgalın bitişiğinde elektrik kablosunun açıkta durması ihmalin göz göre göre geldiğini gözler önüne serdi. Google haritalarda 3 ay önce çekilen görüntülerde, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ı hayattan koparan elektrik kablosunun açıkta durduğu görüldü.

İzmir'de dün etkili olan sağanak bazı noktalarda su birikintilerine neden oldu. Bir su birikintisinde elektrik akımına kapılan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan ikinci el antika eşya alım satımı yapan, amatör müzisyen İnanç Öktemay'ın (44) hayatını kaybetti. Feci olay Türkiye'de yankı uyandırdı.

Olayla ilgili soruşturmada, bilirkişi ön raporuna göre haklarında gözaltı kararı verilen 29 kişiden 24'ü gözaltına alındı.

GOOGLE HARİTALARA BİLE YANSIMIŞ

Google haritalarda 3 ay önce, Nisan 2024'te kayda geçen fotoğraflarda 2 kişinin hayatını kaybettiği noktadaki mazgalın bitişiğinde elektrik kablosunun açıkta durduğu görüldü. Bu durum cinayet gibi ihmalin göz göre göre geldiğini gözler önüne serdi. Vatandaşlar sosyal medyada paylaşılan Google haritalar fotoğraflarının altına yaptıkları yorumlarla yaşanan olaya tepkilerini dile getirdi.

wqwq.jpg

NE OLMUŞTU?

Şüpheliler arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., İZSU'da görevli bir şube müdürü, 3 kontrolör ile Gediz Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S. ve işletme yöneticisi K.A.F.'nin de bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden 4'ü, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada soruşturma doğrultusunda, 6 şüpheli hakkında daha gözaltına alındı. Bunlardan 5'inin gözaltına alındığı, toplam 5 kişinin arandığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN