İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Sokak hayvanları yerine çetelerin peşine düşün

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Sokak hayvanları yerine çetelerin peşine düşün

İYİ Parti lideri Müsavvat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, AK Parti'nin Meclis'e sunduğu sokak hayvanları kanun teklifine de sert çıkarak "Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki çetelerin, mafyaların, kaçakların peşine düşün." dedi.

İYİ Parti lideri Müsavvat Dervişoğlu grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Dervişoğlu, AK Parti'nin sokak hayvanları kanun teklifine de sert çıkarak "Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki sapık ve katillerin peşine düşün. Çetelerin, mafyaların, kaçakların peşine düşün" dedi.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasına tepki gösteren Dervişoğlu '10 bin lira olan emekli aylığı aynı mı kalsın, yoksa 12 bin lira mı olsun? Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlardır. Bu emekliye idam fermanıdır idam! Emekliye doyma, barınma demektir. Utanın' ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini hatırlatarak, şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

FETÖ devleti ele geçirip paralel bir yapı oluştururken görevini yapmayanların şimdi suçu atacak başka sorumlular aradığını savunan Dervişoğlu, FETÖ'nün emperyalist güçlerin piyonu ve maşası olduğunu dile getirdi. Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Evet, Batı bunları 40 sene destekledi. Sen de 15 sene besledin. Yani onlar kadar vebalin var." dedi.

Yaşananlardan ders alınmadığını ileri süren Dervişoğlu, "Hoca efendilerin yerini şeyh efendiler, falanca cemaatler, filanca tarikatlar almaktadır." ifadelerini kullandı.

İktidarın Türkiye'yi geriye götürdüğünü söyleyen Dervişoğlu, vatandaşların can, mal, ırz ve namus güvenliğini sağlayamayan bir iktidarın dünya lideri olamayacağını, kabile bile yönetemeyeceğini kaydetti.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

'KÖTÜ YÖNETİMİN GÖSTERGESİ'

-İzmir'de yaşanan elektrik kaçağı nedeniyle 2 yurttaşın hayatını kaybetmesi AK Parti iktidarı bir özensizlik ve ihmalkarlık halidir. Kamu idaresinin içine düştüğü rezilliği sergileyen İzmir’de yaşanan olay, yaşamanın çok pahalı, ölmenin bedava olduğu Türkiye’nin adeta acıklı bir özetidir. Hayatının baharında iki insanımızı, iki gencecik umut dolu vatandaşımızı, ihmaller zincirinin bir sonucu olarak göz göre göre kaybettik. İki vatandaşımıza da bir kez daha rahmet, geride kalan ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

-Yaşanan vahim olay; şiddetli yağışla, doğal afet söylemleri ile açıklanabilecek, bilindik sözlerle geçiştirilebilecek bir durum değildir. Bu olay ülkemizde yıllardır süre gelen ve artık olağanlaşan kötü yönetimin, tahrip olan kamu yönetimi kültürünün açık seçik göstergesidir. Hiç lafı eğip bükmeden söyleyelim; sorumlusu ister yerel yönetim, ister merkezi yönetim ister özel şirket olsun hiç fark etmeksizin asıl net olan kamu hizmetinin yokluğudur.

-Bırakın hizmetin kötü olmasını, hiç olmamasıdır. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre 9’u İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, 20'si özel şirketten olmak üzere 29 kişinin gözaltına alınmıştır. Olayda sorumluluğu, ihmali, kusuru olan herkesin bir an önce hak ettiği cezaya kavuşmasını istiyoruz. Ve bu olayın yakın takipçisi olacağımızı milletimizin kürsüsünden bir kez daha ifade ediyoruz. İYİ Parti olarak olayın kamuoyu nezdinde üzerinde çok durulmayan bir yanına özellikle dikkat çekmek istiyoruz.

-İyi kadrolar hazır ülkeyi yönetmeye talip. Er geç bunu başaracak.

'DİKKAT ET, TANIDIK ÇIKAR'

-Sayın Şimşek cep telefonlarına İngiliz yüzde 16 vergi verirken Türk neden yüzde 43 vergi veriyor? Aylık 5 milyon harcama yapanlar var. Bununla ilgili 800 kişi tespit edilmiş, Ne kaynağı ne vergisi var. Dikkat et sayın bakan içlerinde tanıdık çıkar. Maazallah, affedenin bile olmaz.

'BU İKTİDAR BAŞI BOZUKLARIN İKTİDARIDIR'

-Hiçbir yerde devlet denetimi bulunmuyor. Bu iktidar, başıbozukların iktidarıdır. Partizanlaştırma kültürü, sadece temel kamu hizmetlerinde bir kanser değil, sivil toplumda da futbol gibi Türk insanının belki de tek yaygın eğlencesi olan, en çok izlenen spor dalında da alabildiğine yaygındır.

-Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Kupası organizasyonunu bile beceremeyenler, yapması gereken asıl iş yerine, saraydaki amirlerinin emirlerini yerine getirmeyi adeta bir ibadet kabul edenler, utanmadan, sıkılmadan adaylık peşinde koşmaktadır.

EMEKLİ ZAMMINA TEPKİ: İDAM FERMANIDIR

-Nefes almak dışında hiçbir yaşamsal faaliyet gösteremeyen emeklilerimize yüzünüzü dönün artık ey iktidar sahipleri.

-Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı ise 65 bin lirayı aşmıştır. Tek başına yaşayan bir kişinin yapması gereken mutlak harcamaları ile yaşamını idame ettirmesi için yapması gereken harcamaların ise en az 30 bin 604 lira olduğu tespit edilmiştir. BU rakamlar hayatta kalma rakamlarıdır.

-Peki hayatın gerçeklerine ilişkin rakamlar böyleyken ‘Saray beyleri’yle elbette ‘vergimatik’ Mehmet, neyi tartışmakta. 10 bin lira olan emekli aylığı aynı mı kalsın, yoksa 12 bin lira mı olsun? Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlardır. Bu emekliye idam fermanıdır idam! Bu Emekliye ‘öl’ demektir, bu emekliye ‘yaşama’ demektir. ‘Doyma, barınma, ısınma’ demektir.

-Yazıklar olsun hepinize, emekliye reva gördüğünüz bu artış lüks ve şatafat meraklısı, Saray bürokratlarınızın il ve ilçe yöneticilerinizin ödediği yemek hesaplarının bahşişi bile değildir. Utanın

'AKP SEBEP YOKLUK SONUÇ'

-Kaynak var. NATO toplantısına 5 uçakla, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynadığı maça üç uçakla gidildi. Yerli ve Milli ekonomi uzmanımız Erdoğan, kendince uyguladığın ekonomik politika ülkeyi zora sokmuştur. Faiz sebep, enflasyon sonuç diyordu. Gördük ki AKP sebep yokluk sonuç. Bunlar gitmelidir. Mutlaka gideceklerdir.

-Fındık Eylem Planı" ile yapısal sorunlara karşı kalıcı çözümler üretilmeli, lisanslı fındık depoları kurulmalı. Fındık için belirlediğimiz fiyat 177 liradır. Bunun altında bir fiyat tefeciye kardır.

-İktidar partisi kanun tekliflerinin üzerinde çok konuşulmadan Meclis'ten geçirerek oldu bittiye getirmek istemektedir.

'SOKAK HAYVANLARININ PEŞİNE DÜŞECEĞİNİZE...'

-Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki sapık ve katillerin peşine düşün. Çetelerin, mafyaların, kaçakların peşine düşün. İYİ Parti olarak bu konuda verilecek hiçbir tavizimiz yoktur.

-Başta hayvan hakları ile ilgili eksik ve yetersiz teklifi ve aciliyeti olmayan düzenlemeleri geri çekmelerini öneriyorum. Meclis çalışmalarını oldubittiye getirmelerine izin vermeyeceğimizi de buradan seslendiriyorum.

-Gerekirse TBMM'deki İYİ Parti milletvekilleri olarak hiç tatil yapmayız ve milletimizin emrinde olmaya devam ederiz. Ama hiç kimsenin Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarına zarar vermesine seyirci kalmayız ve asla kalamayız.

-Bu konuda milletvekili arkadaşlarıma güveniyor, üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu hakkıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN