İstanbulluya tepeden tırnağa yasak geldi! O tarihte metro, metrobüs, vapur her şey kapalı

İstanbulluya tepeden tırnağa yasak geldi! O tarihte metro, metrobüs, vapur her şey kapalı

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle İstanbul genelinde bazı toplu taşıma hatlarında ve yollarda kısıtlamalar yapılacağını duyurdu.

İşte 1 Mayıs Çarşamba günü uygulanacak kısıtlamaların detayları:

Toplu Taşıma Kısıtlamaları:

• M2 Yenikapı – Hacıosman metro hattında Vezneciler, Haliç, Taksim, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy, Gayrettepe ve Zincirlikuyu istasyonları sabah 05.30 itibarıyla hizmet dışı bırakılacak.
• Kabataş-Taksim Füniküler hattı ve İstiklal Caddesi üzerindeki Nostalji Tramvay ile Tünel Meydan - Karaköy Füniküler hattı seferleri durdurulacak.
• M11 Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro hattının Gayrettepe durağı ile M7 İstoç - Yıldız hattının Kağıthane - Yıldız arasındaki duraklar kullanıma kapatılacak.
• Bağcılar - Kabataş tramvay hattı Topkapı’da son bulacak ve Topkapı - Kabataş arası hizmet vermeyecek.
• Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs durakları çift yönlü olarak hizmet dışı olacak.

Deniz Ulaşımında Değişiklikler:

• Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınmaya devam ederken, Anadolu yakasından Avrupa yakasına yolcu ve araç taşımacılığı yapılmayacak. Adalar ve Eyüpsultan seferleri devam edecek ancak Balat, Beyoğlu, Sütlüce, Hasköy sahil hattına seferler iptal edilecek.

Kapatılacak Yollar ve Alternatif Güzergahlar:

• Fatih, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde birçok ana arter trafiğe kapatılacak. Bu bölgelerdeki alternatif yollar ve kapatılacak yolların detayları için İstanbul Valiliği’nin trafik yönlendirme planına bakılması gerekmektedir.

Ek Tedbirler:

• Çöp konteynerleri, taş ve diğer potansiyel risk taşıyan materyaller temizlenecek.
• İlgili belediyeler tarafından alternatif otobüs güzergahları belirlenecek ve cam duraklar kaldırılacak.
• İtfaiye, sağlık ve zabıta ekipleri gerekli bölgelerde hazır bulundurulacak.

İstanbul Valiliği, vatandaşların bu düzenlemelerden etkilenmemesi için gerekli önlemleri almakta ve güncel bilgileri paylaşmaya devam etmektedir. 1 Mayıs’ta şehir içi seyahat planları yapılırken bu değişikliklerin göz önünde bulundurulması önem arz etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN