İstanbul'da 100 yıl sonra ziyarete açıldı! O tarihe kadar giden ücretsiz geziyor: Güzelliği hayran bıraktı

İstanbul'da 100 yıl sonra ziyarete açıldı! O tarihe kadar giden ücretsiz geziyor: Güzelliği hayran bıraktı

İstanbul’da bulunan tarihi miraslardan biri 100 yıl sonra ziyarete açıldı. Özellikle tarihi gezileri sevenlerin hoşuna gidecek bu yere girişler o tarihe kadar ücretsiz olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından tarihin önemli miraslarından biri olan Yıldız Sarayı ziyarete açıldı. Yıldız Sarayı’nda, ‘Büyük Mabeyn Köşkü’, Çit Kasrı, ’Küçük Mabeyn Köşkü’ ve ’Has Bahçe’ başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü. Sultan II. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler, ilk defa ’müze’ olarak sergilendi. Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle benzersiz olarak tarif edilen kütüphane de, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle açılan sarayın o tarihe kadar ücretsiz olacağı belirtildi.

yeni-proje-48.jpg

100 YIL SONRA ZİYARETE AÇILDI

Pazartesi günleri hariç her gün 09:00 - 17:00 saatleri arası ziyaret edilebilecek olan Yıldız Sarayı, 1 Eylül tarihine kadar ücretsiz gezilebilecek. Tarih tutkunlarının ilgi göstereceği bu saray, tarihten taşıdığı izlerle görenleri kendine hayran bırakıyor.

yeni-proje-49.jpg

YILDIZ SARAYI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim’in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti’nin ana sarayı olarak kullanılmış olan saraydır.

yeni-proje-50.jpg

Yıldız Sarayı’nın içerisinde Büyük Mabeyn köşkü, küçük Mabeyn köşkü ve Harem Dairesi gibi bir çok tarihi yapıyı da gezebilirsiniz. Ayrıca sarayın içinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Sakal-ı Şerifini ziyaret edebilirsiniz.

yeni-proje-51.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN