İsrail’le yapılan ticareti protesto ettiği için Geri Gönderme Merkezi’nde tutuluyor ‘Filistinli dostumuz yargılanamaz’

İsrail’le yapılan ticareti protesto ettiği için Geri Gönderme Merkezi’nde tutuluyor ‘Filistinli dostumuz yargılanamaz’

“Filistin için 1000 Genç hareketi”, TRT World’ün düzenlediği ‘Kutsal İşgal’ belgeselinin galasında Türkiye’deki limanlardan İsrail’e taşınan Azerbaycan petrolünü protesto etmesi sebebiyle Geri Gönderme Merkezine alınan Filistinli arkadaşları için Üsküdar Meydan’ında eylem yaptılar.

FEYZA NUR ÇALIKOĞLU

TRT World ekibi tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında çekilen ‘Kutsal İşgal’ belgeselinin galası, 24 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Belgesel gösteriminden önce yapılan panelde, çeşitli konukların katılımıyla “Gazze’de Barış ve Ateşkesin Önündeki Engeller” konusu tartışıldı.

Filistin için 1000 Genç hareketi üyeleri, panel sırasında ‘Türkiye’nin İsrail’e taşıdığı petrolü’ gündeme getiren pankartlar ve sloganlarla protesto düzenlediler.

Üç gün sonra ise eyleme katılan Filistinli bir üniversite öğrencisi evine gelen polisler tarafından alınarak Arnavutköy Geri Gönderme Merkezine götürüldü. Filistin için 1000 Genç hareketini yaptığı sosyal medya üzerinden arkadaşlarının deport edilmemesi için seslerini duyurmaya çalıştılar.

‘FİLİSTİNLİ DOSTUMUZ YARGILANAMAZ’

Filistin için 1000 Genç hareketi sosyal medya üzerinden duyurdukları eylemi bu akşam Üsküdar Meydanı’nda gerçekleştirdiler. Filistinli yol arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptılar.

Üsküdar Uncular sokağında başlayan yürüyüşle eylemciler, “Filistinli Dostumuz Yargılanamaz” sloganıyla sokak boyunca etraflarındaki insanlara Geri Gönderme Merkezine alınan arkadaşlarının durumunu açıklayarak, halkı eylem alanına davet ettiler.

photo-2024-08-28-22-40-47-001.jpg

‘SORUYORUZ ASIL SUÇLU KİM?’

Yürüyüş sırasında aynı zamanda açıklama yapan Filistin için 1000 Genç üyesi İsmail Çelik şunları söyledi:

“Arkadaşlarımız ''Erdoğan Siyonistleri Petrolle Beslemeyi Durdur! Soykırıma Ortak Olma!" pankartını açma cesaretini göstererek taleplerini dile getirdiler. Hemen sonrasında polisin müdahalesiyle alandan uzaklaştırıldılar. Ardından polis tarafından bir süre alıkonulan Filistinli arkadaşlarımızdan biri dün evinden alınarak Geri Gönderme Merkezine götürüldü. Soruyoruz! Türkiye hükümeti hem soykırımcı İsrail'e karşı Filistin’i desteklediklerini söyleyerek Filistin için belgesel çekip panel düzenliyor. Peki bunun yanısıra soykırımcı İsrail'e petrol gönderip iş birliği yapması tamamen iki yüzlülük değil midir? Bu ticareti ifşa eden Filistinli arkadaşımızı gözaltına alıp ticarete devam etmek vicdansızlık değil midir?”

‘PETROL SEVKİYATI 11 AYDIR DEVAM EDİYOR’

Eylemciler yürüyüşlerini Üsküdar Meydanı’nda sonlandırıp basın açıklaması yapan grup adına açıklama yapan Çağatay Yıldırım, 11 aydır İsrail’le ticareti kesmediklerini söyleyerek hükümet yetkililerine seslendi:

photo-2024-08-28-22-40-46-002.jpg

“Türkiye devleti 11 ay boyunca limanlarından İsrail'e yapılan petrol sevkiyatını durdurmak için hiç bir adım atmadı. Arkadaşımızın yaptığı sadece soykırıma yardım edenleri ifşa etmek için yasal bir protesto eylemiydi. Ayrıca, ülkesini seven ve siyonist işgalden kurtulmasını isteyen bir Filistinli olarak ahlaki bir görevdi. Türk hükümetinin gözünde onun suçu, Filistin davasının sahte bir müttefiki imajının arkasına gizlenen soykırım destekçilerinin samimiyetsiz sözlerine inanmamak ve onlara karşı sesini yükseltmekti.”

‘FİLİSTİNLİ DOSTUMUZU GERİ ALANA KADAR DURMAYACAĞIZ’

Eylemciler asıl suçlunun Geri gönderme Merkezi’nde bulunan Filistinli arkadaşlarının değil, İsrail’le ilişkiyi kesmeyen iktidarın olduğunu dile getirdiler:

“Asıl suçlular soykırımın gerçekleşmesine yardımcı olanlardır. Arkadaşımız alıkonulmuşken onlar hala dışarıdalar, hala utanmadan işgale petrol ve diğer gerekli malları tedarik etmeyi sürdürüyorlar. Dostumuzu geri alana kadar durmayacağız. Petrol sevkiyatı ve ticaret bitene kadar eylemlerimize devam edeceğiz.”

photo-2024-08-28-22-40-45-002.jpg

FİLİSTİNLİLER DİRENDİĞİ MÜDDETÇE EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Filistin için 1000 Genç hareketi üyeleri, kendilerini küresel intifadanın bir parçası olarak görüyor. Çağatay Yıldırım, “Filistin’deki direniş sürdüğü müddetçe, İsrail’in işgaline karşı Filistin halkının yanında olacağız.” dedi.

Üsküdar’daki eyleme katılanlar protestonun sonunda yumruklarının havaya kaldırdılar. Hep birlikte Filistin’in mücadelesine liderlerinden biri olan Corc Habaş’ın yeminini tekrarladılar:

“Filistin’deki her portakal ağacına yemin ediyoruz ki

Filistin'deki her zeytin ağacına yemin ediyoruz ki

Mücadele edeceğiz!

Senelerce sürse bile

Mücadele edeceğiz!

On yıllarca sürse bile

Mücadele edeceğiz!

Gerekirse yüzyıllar sürse bile

Mücadele edeceğiz!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN