İsmini duyan ürküyor, güzelliğini gören büyüleniyor! Sivas’ın gizli cenneti: Karşınızda ‘Şeytan Şehri Kayalıkları’

İsmini duyan ürküyor, güzelliğini gören büyüleniyor! Sivas’ın gizli cenneti: Karşınızda ‘Şeytan Şehri Kayalıkları’

Sivas’ın Divriği ilçesindeki bu yerin ismini duyan ürküyor, güzelliğini gören büyüleniyor. Turizme kazandırılmayı bekleyen ‘Şeytan Şehri Kayalıkları’ herkesi kendine hayran bırakıyor…

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Maltepe Köyü’ne yakın konumlanan Şeytan Şehri Kayalıkları, zamanla erozyon, rüzgar ve sel sularının etkisiyle oluşmuş bir oluşumdur.

İSMİNİ OLUŞUMLARDAKİ FİGÜRLERDEN ALIYOR

İsmindeki “Şeytan” kelimesi, bölgedeki keskin ve alçak sırtların bazı figürlere benzetilmesinden geliyor ve bölgeye ürkütücü bir hava katıyor. Bölge halkının “Şeytan Şehri” ya da “Şeytan Kayalıkları” dediği doğal oluşumlar, çevresinde çeşitli efsane ve hikaye de barındırıyor. Şeytan Şehri Kayalıkları, çevre turizmi için de önemli bir potansiyele sahip ve doğa severlerin ilgisini çekiyor.

seytan-sehri-kayaliklari-1.jpg

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Coğrafya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülpınar Akbulut Özpay, bu eşsiz yapıların, kötü arazi denilen Kırgıbayırlar ya da badlans olarak bilinen yer şekillerinden olduğu bilgisini paylaştı.

seytan-sehri-kayaliklari-2.jpg

Özpay’a göre, bu yapılar geneldi yağmur ve eriyen kar sularının etkisi ile oluşmuş, keskin ve alçak sırtlardan meydana gelmiştir. Şeytan Şehri Kayalıkları olarak bilinen bölgenin mutlaka görülmesi gereken önemli bir doğal sit alanı olduğunu ifade eden Özpay, bölgenin çevre turizmi için de büyük bir potansiyeli bulunduğunu vurguladı. Şekillerin farklı figürlere benzetilmesi ile oluşan bu doğal yapıların, gelecekte turizm için oldukça önemli bir merkez olacağını da aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN