İslam Memiş'ten flaş tahmin: Altında asıl rekor ne zaman gelecek?

İslam Memiş'ten flaş tahmin: Altında asıl rekor ne zaman gelecek?

Finans Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara flaş tahmin! Altında asıl rekor ne zaman gelecek? İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını bu ay da sabit tutarken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları altın piyasalarında önemli hareketlilik yarattı. Uzman analist İslam Memiş, Fed’in faiz oranlarını değiştirmemesi sonrasında altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirtti.

FED’İN FAİZ KARARI

Fed bu yıl faizi kaç adımda indirecek? Fed üyesinden net açıklama - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Fed, 23 aydır uyguladığı faiz oranı seviyesini bu ay da korudu. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, piyasalarda önemli bir etki yarattı. Powell, enflasyonla mücadeleye devam ettiklerini ancak merkez bankasının parasal sıkılığı azaltma noktasına yaklaştığını ifade etti. Ayrıca, Eylül ayında faiz indirimine gidilebileceği sinyalini verdi.

Powell’ın açıklamalarının ardından, altın fiyatları üzerinde hızlı bir artış yaşandı. Bu sabah, altın fiyatları 2.458 doları görerek zirveye ulaştı, sonrasında ise 2.443 dolara geriledi.

MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ

Herkes pazartesi günü kuyumcuya koşacak! İslam Memiş FED kararından sonra açıkladı: Altın ikiye katlanacak

İslam Memiş, Fed’in faiz kararının yanı sıra Filistin’e yönelik Haniye’nin saldırısının da etkili olduğunu vurguladı. Memiş, altının jeopolitik risklere duyarlı olduğunu ve bu nedenle değer kazandığını belirtti. Ayrıca, altın fiyatlarındaki artışın süreceğini ve “Altın her ay yeni bir rekora doğru gidebilir gibi görünüyor” şeklinde tahminde bulundu.

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarının bu doğrultuda yükselmeye devam edeceğini öngörüyor. 2.450 dolar seviyesinde ons altın ve 31 dolar seviyesinde ons gümüş beklentisinin sürdüğünü ifade eden Memiş, “Fakat hafta başında verdiğim mesajda yeniden satış yer beklentim de sürüyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim” dedi.

Dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, “Fed, eylül ayı itibariyle faiz indirimlerinin kapısını aralamış oldu. Diğer önemli bir gerekçesi de doların uluslararası değeri. Doların değer kaybı, Euronun da değer kaybı bizim için önemli olacak” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN