İnsan kaçakçılığı ile suçlanan tuğgeneral için karar

İnsan kaçakçılığı ile suçlanan tuğgeneral için karar

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine emekliye ayrılan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın tutuklu yargılandığını ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarla ilgili güncel verileri paylaştı. Son bir haftada 73, 1 Ocak'tan itibaren ise Irak'ta 845, Suriye'nin kuzeyinde ise 880 olmak üzere toplam 1.725 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MSB yetkilileri, sınırda insan kaçakçılığı olayına karışan ve tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ve idari sürecin devam ettiğini belirtti. Kararın kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ayrıca, Türkiye ile Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması toplantısının dördüncüsünün bugün Ankara'da gerçekleştirileceği duyuruldu. Toplantıda terörle mücadele, hudut güvenliği, askeri işbirliği ve bölgedeki son gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN