İmamoğlu belgeleri açıkladı: Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimde İstanbul’daki AK Partili belediyelere 45’er milyon lira gönderdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul'daki AK Partili 24 belediyeye 45'er milyon liralık hiber para gönderildiğini açıkladı. "Sadece bir belediyeye yollamamışlar, o da MHP'li olduğu için Silivri Belediyesi" diyen İmamoğlu, Böyle ortaklık olur mu? Muhtemelen bir o kadar da İBB başkan adayına gönderdiler. Belli ki seçimi kaybeden o değilmiş ki bakan olarak atandı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul'daki AK Partili belediyelere 45 milyon TL para gönderildiğini iddia etti. MHP’li Silivri Belediyesi hariç, tüm AK Partili belediyelere bu yardımların yapıldığını belirten İmamoğlu, bu durumun haksızlık olduğunu ifade etti.

CHP'li belediyelere yönelik SGK borcu ödeme baskısının devam ettiğini söyleyen İmamoğlu, yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelere verilen kredilerin detaylarını paylaştı. Konuyla ilgili dekontları yayımlayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yardımların belgelerini tek tek gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tekrar atanan Murat Kurum'la ilgili konuşan İmamoğlu, "Muhtemelen bir o kadar da İBB başkan adayına gönderdiler. Belli ki seçimi kaybeden o değilmiş ki bakan olarak atandı" diye konuştu.

"BAKAN KENDİ BAŞARISIZLIĞINI ÖRTBAS EDİYOR"

İmamoğlu, profesör unvanına sahip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, CHP belediyeciliğini "çöp çamur belediyeciliği" olarak nitelendirdiğini belirterek, "Bakan, CHP'li belediyeleri borçlu olmakla suçluyor. Ancak SGK 2023 yılında 885 milyar TL açık verdi ve bu açık vatandaşın vergileriyle kapatıldı. Bu durumda, bakanın kendi başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığını görüyoruz" dedi.

ieggg.jpg

Ayrıca, İmamoğlu, SGK borçlarını açıklamayan şirketlerin neden gizlendiğini sorguladı ve bu durumu eleştirdi. "SGK, kamu kuruluşları arasında yer almasına rağmen borçlu şirketlerin isimlerini açıklamıyor. Hangi ayrıcalıklar nedeniyle bu bilgileri saklıyorlar?" diye sordu.

"UKRAYNA'NIN YILLIK ENFLASYONU BİZİM AYLIK ENFLASYONUMUZA DENK"

Ekonomik durumla ilgili de eleştirilerde bulunan İmamoğlu, "Faizlerle deney yapan Cumhurbaşkanı, enflasyonu kontrol altına alamadı. Ukrayna'nın yıllık enflasyonu bizim aylık enflasyonumuza denk geliyor. Döviz kontrolden çıktı, Merkez Bankası Başkanı dövize endeksli mevduatın yarattığı zararın 883 milyar TL olduğunu açıkladı" ifadelerini kullandı.

İBB'nin SGK'ya borcunun bulunmadığını, mevcut borçlarının ise yapılandırılarak ödendiğini belirten İmamoğlu, "Toplamda 2.3 milyar TL borcumuz var ve düzenli olarak ödüyoruz. 2019'da göreve geldiğimizde büyük borçlarla karşılaştık ve hepsini ödedik" dedi.

screenshot-6.jpg

İmamoğlu, yerel yönetimlerin sorunlarını birlikte çözmeleri gerektiğini vurgulayarak, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında bu konuların ele alındığını ve yakında kamuoyuna açıklamalar yapacaklarını belirtti.

"KAMU BANKLARI MEDYA KURULUŞLARINA PARA DAĞITIYOR"

Son olarak, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın 6 ayda 42 milyar TL zarar ettiğini ve bu bankaların 6 milyar TL'lik reklam harcaması yaptığını belirten İmamoğlu, "Bu reklam paralarının hangi medya gruplarına gittiğini biliyoruz" dedi ve belediyelerin tüm vatandaşlara eşit hizmet vermesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, partizanlık yapmadan tüm belediyelerin hakkını savunacağını belirterek, "Bu ülkede partizanlığın zerresini yapan bir partilim olsa, ona karşı milletimin önünde mücadele edeceğime söz veriyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-08-03-at-19-10-25-1.jpeg

whatsapp-image-2024-08-03-at-19-10-25.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN