İmamoğlu’ndan diploma iddialarına yanıt: Derslerim çok iyiydi, İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaptım

Ekrem İmamoğlu, diploma iddialarına yanıt vererek KKTC'deki üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne geçiş sürecini anlattı. "Derslerim çok iyiydi, ben de İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaptım," diyen İmamoğlu, eğitim hayatındaki başarısını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diploma iddialarına karşılık vererek KKTC'deki başarılı eğitim hayatının ardından İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yaptığını açıkladı.

İmamoğlu, KKTC'de öğrenim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattı. İmamoğlu, "Derslerim çok iyiydi ben de İstanbul Üniversitesi’ne başvurdum ve İşletme Fakültesi'ne yerleştim” dedi.

İBB Haber'in sosyal medya hesabından, İmamoğlu'nun katıldığı bir YouTube programında, KKTC'de öğrenim gördüğü üniversiteden İstanbul Üniversitesi'ne nasıl geçiş yaptığını anlattığı bölüm, "Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs’tan İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattı" başlığıyla paylaşıldı.

KKTC'DEN İSTANBUL'A EĞİTİM YOLCULUĞU

KKTC'de okurken derslerinin çok iyi olduğunu söyleyen İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’ne başvurduğunu ve İşletme Fakültesi'ne yerleştiğini ifade etti. Kendisinin başvuru yaptığı dönemde, KKTC'deki üniversiteden Türkiye'deki üniversiteye geçiş yapılabildiğini, bu hakkın o dönemde 3 yıl devam ettikten sonra kaldırıldığını, şu anda geçiş olmadığını belirten İmamoğlu, o dönemde Türkiye'de henüz özel üniversite de bulunmadığına işaret etti.

KKTC'deki üniversiteden başvurusunu yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne yerleştiğini aktaran İmamoğlu, üniversite hayatı boyunca da yoğun bir iş hayatı olduğunu dile getirdi.

ii.jpg

Ekrem İmamoğlu, programda şunları söyledi:

“Derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi'ne. Zaten o dönemde 3 sene bu geçiş işleri oldu, sonra da iptal edildi. Hala geçiş yapamıyorsun. Ya da denkliği oradaki coğrafyaya göre ayarlıyorlar ya da üniversite puanlarına dahil oldu. O zaman dahil değildi. Zaten özel üniversite statüsü de Türkiye’ye henüz girmemişti. Biz de başvurduk, geçiş yaptık, geldim İstanbul'a. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi. Üniversite yaşamımda yoğun bir iş hayatı başladı benim. Ticaret yaptım. Babamın işi olan inşaat işiyle haşır neşir oldum. Hatta işimin yöneticisi oldum. O meşhur köfteci dükkanlarımı açtım. Acayip işim var, acayip iş mesaim var o esnada. Yine duramadım. Hem fakülte hem de üniversite takımında futbol oynamaya başladım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN