İmamoğlu'na taşlı saldırı davasında karar: Ceza var tutuklama yok

İmamoğlu'na taşlı saldırı davasında karar: Ceza var tutuklama yok

İBB Başkanı İmamoğlu'na 2023 yılında Erzurum'da düzenlenen miting sırasında gerçekleştirilen taşlı saldırıya ilişkin dava sonuçlandı. Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, 28 sanık hakkında ayrı ayrı cezalar verdi. Mahkeme, sanıkların iyi hal durumlarını da göz önünde bulundurarak cezaları belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2023 yılında Erzurum'da düzenlenen miting sırasında gerçekleştirilen taşlı saldırıya ilişkin dava sonuçlandı. Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara en az 6 ay olmak üzere farklı miktarlarda hapis cezaları verdi. Duruşmadaki savunmalara ve delillere dayanan bu cezalar, iyi hal indirimi de dikkate alınarak belirlendi. Bazı sanıklar için hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

Bir önceki duruşmada müşteki avukatlarından Kemal Polat ise sanıkların tesadüfen bir araya gelmediğini belirterek olası kast ile saldırının gerçekleştiğini vurgulamış, saldırıda amaç ve eylem birlikteliği olduğunu dile getirerek bu yönde sanıkların cezalandırılmasını istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN