İmamoğlu’na dua ediyorlar: İstanbul’da başladı Denizli’ye İzmir’e kadar uzandı… Kuyruğa giriyorlar

İmamoğlu’na dua ediyorlar: İstanbul’da başladı Denizli’ye İzmir’e kadar uzandı… Kuyruğa giriyorlar

İzmir’de Kent Lokantaları: Ekonomik Zorluklara Karşı Bir Çözüm. İmamoğlu, başlatmıştı

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, vatandaşları farklı çözümler aramaya itiyor. Bu bağlamda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyeler tarafından açılan Kent Lokantaları, halkın sağlıklı ve bütçesine uygun yemeklere ulaşmasını sağlıyor. İzmir’de de bu tür lokantalar, özellikle depremzedeler ve emekliler için bir can simidi haline gelmiş durumda.

İzmir Kent Lokantası: Sağlıklı ve Ekonomik Yemek

İzmir’in Konak ilçesinde, Kemeraltı Çarşısı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Lokantası, her gün yüzlerce vatandaşa dört çeşit yemekten oluşan menüyü sadece 50 TL’ye sunuyor. Bu uygun fiyatlı yemekler, özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar için büyük bir rahatlık sağlıyor.

Depremzede olduğunu belirten bir vatandaş, “Aç kaldığımız için buraya geliyoruz. 50 liraya yemek yiyoruz, karnımız doyuyor” diyerek uygulamanın önemini vurguladı. Bu lokantalar, sadece depremzedelere değil, emeklilere ve düşük gelirli çalışanlara da hitap ediyor.

Emekliler ve Çalışanlar İçin Bir Kurtarıcı

Emekli Veli Yurdakul, “Dışarıda yemek yiyemediğimiz için yemek yemek için buraya geliyoruz. Geçim derdi 12 bin 500 lira aylıkla zor. Belediyenin açtığı Kent Lokantası çok güzel oldu. Birkaç yere daha açılmasını temenni ediyorum” diyerek lokantaların önemini vurguladı. Benzer şekilde, Fikret Katıdemirel isimli vatandaş da, “Emeklinin hali belli. Kime sorsanız aynı şeyi söyler. Başka yerde yemek yiyemiyorum, kimse yiyemez. Bu memleketi bu hale getirdiler işte. Bütün CHP’li belediyeler artık Kent Lokantası açıyor. Her belediye başladı açmaya. CHP’li belediyelerden görüp AKP’liler de açıyor artık. Gaziantep falan öyle yapmış. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Ekonomik Şartlar ve Halkın Tepkisi

Mehmet Akdağ, Kent Lokantası uygulamasının çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, “Yemekler güzel. Ben Torbalı’dan geliyorum buraya. Eşim rahatsız hem akşam yemeğini alıyorum hem öğlen yiyorum. Çok güzel bir hizmet” dedi. Emekli öğretmen Birgül Korkmaz ise, “Çok güzel bir uygulama. Halk faydalanıyor, takdir ediyor. Bu fiyatta yemek çok zor. Lezzetli de memnunuz. Emekli olarak çok zor. Anlatmak mümkün değil, anlatarak bitmez. Ekonomik şartlar çok ağır” ifadelerini kullandı.

Mert Çer isimli vatandaş da, “Ülkede düşen tek şey insanın canının değeri, onun haricinde her şeyin fiyatı artıyor ne yazık ki. Biz de isteriz tabii müreffeh bir ülkede yaşamak. İnsan onuruna yakışır bir şekilde beslenmek bizde isteriz. Ama karnımızı bile doyuramıyoruz. Bırakın araba almayı, ev almayı” diyerek içinde bulundukları zor durumu anlattı. Çer, Kent Lokantası’nın hijyenik ve lezzetli yemekler sunduğunu belirterek, “Şu anki ekonomik şartlarda insan onuruna yakışır bir beslenmek bile ne yazık ki lüks oldu bizim için. 50 liraya dört çeşit yemek, hem lezzetli hem de besleyici” dedi.

Kent Lokantalarının Geleceği

Özkan Yıldırım isimli vatandaş ise, “Dört çeşit 50 lira, iki çay parası bile değil. İnsanlar zor durumda. Aslında keşke hiç böyle şeyler olmasaydı. Herkes daha rahat geçinseydi. Yemek hiç söz konusu olmasaydı. Eskiden yemek hiç söz konusu olmazdı. Ama maalesef hayat pahalılığı varsa bu Kent Lokantaları da en azından biz derman gibi vatandaşa gelir diye düşünüyorum” dedi.

Bir depremzede vatandaş ise, “Aç kaldığımız için buraya geliyoruz. 50 liraya yemek yiyoruz, karnımız doyuyor. Allah’a şükür, belediyeye şükür. 56 yaşına geldim emekli olamadım. Depremzedeyim, evim yapılmadı. Evsiz kaldım, işsiz kaldım, arabasız kaldım. Dört senedir hiçbir şey sahibi değiliz. 50 liralık kuyruğa giriyoruz” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, İzmir’de açılan Kent Lokantaları, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için önemli bir destek sağlıyor. Bu lokantalar, hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı yemekler sunarak, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamasında büyük bir rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN