İmamoğlu: Hedefimiz alışkanlıklarımızı değiştirmek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası kapanış etkinliğinde konuştu. "Hedefimiz alışkanlıklarımızı değiştirmek." diyen İmamoğlu, yayaların lehine kararlar alacaklarını belirterek, insanların daha çok dolaşabilecekleri bir şehir var etme konusunda sürdürülebilir bir gelecek inşaa etmek olduğunu belirtti.

İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Hedefimiz alışkanlıklarımızı değiştirmek. Yeşil çözümler, yayaların lehine kararlar almak. Hedefimiz o insanların daha çok dolaşabilecekleri bir şehir var etme konusunda sürdürülebilir bir gelecek inşaası.

-Birçok ilimizde ifade ettiğimiz gibi yürümeyi, bisiklet binmeyi ve toplu taşımayı teşvik edici çalışmalarımız var. Ulaşım tercihlerimizde özellikle çevre ve sağlığımıza etkilerini anlamlı hale getirmek için daha elverişli bir ulaşım sistemi kurmaya gayret ediyoruz

'İNSANLARIMIZIN BAZI ALAIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRMEKTE SIKINTI YAŞIYORUZ'

-İstanbul'un toplu taşımadaki en büyük hamlesinin raylı sistemlerin olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ki çevreci bir yatırımdır. Ama maliyeti yüksek bir yatırımdır. İnsanlarımızın bazı alışkanlıklarını değiştirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Geçmişten bugüne alışılmış olan kapısının önünden minibüse veya otobüse binmeyi devam ettirmek istiyorlar ama bu böyle değil.

-İstanbul büyüyen bir şehir. Bazı hamlelerde de gecikmiş bir şehiriz. Biz toplu taşımaya yürümenizi tavsiye ediyoruz. Emisyon salınımını azaltan bir toplu taşıma sürecini kullanırsanız anlamı var. Kullanmazsanız yok. Bu bakımdan her vatandaşımızı daha fazla hareketliliğe, daha fazla adım atmaya buradan teşvik ediyorum.

-Bu yıl ki teması paylaşımlı kamusal alanlar. İyi tasarlanmış ortak alanlar, farklı amaçlar için, farklı gruplardan insanları bir araya getirerek daha huzurlu, daha paylaşımlı bir şehri hissettiriyor insanlarımıza.

'DAHA ÖNCE İŞGAL ALTINDAYDI...'

-Az önce Harem'den buraya gelirken Salacak'ın yeni halini gördüm valla bayıldım. Çünkü insanlar cıvıl cıvıldı. Daha önce işgal altındaydı ne yazık ki kullanılmaz durumdaydı. Hatta o tarafa yürüme yapacağız dedim 'o kadar kalabalık ki nasıl geçeceksiniz bilmiyorum' diyerek esprisini yaptım.

-Alabildiğince yeşil alan, meydanlar yapmaya devam edeceğiz. İnsanların paylaşımına sunacağız.

-Aynı zamanda bu adımların insanların arkadaşlarıyla buluşabileceği alanlar haline getirmek de lazım. Salacak örneği gibi.

-Sağlıklı sokaklar uygulamasıyla insanların konforla hareket edebildiği alanlar oluşturmak istiyoruz. Yolların keyifli alanlar olmasını da önemsiyoruz.

'BANA EN GÜZEL PROJE ÖĞÜTLERİNİ VEREN HEP ÇOCUKLAR OLDU'

-2014'den beri bana en güzel proje öğütlerini veren hep çocuklar oldu. Park,, yeşil alan, ağaç, spor sahası, meydan... Demokrasiyi teşvik eden bu alanların yaygınlaşmasını sağlamak lazım.

-Umarım Türkiye Belediyeler Birliği'nin de desteği ile tüm Türkiye'deki yerel yönetimler de bu duyguya ve bu talebe karşılık veren bir ortamı yaratarak ülkemizde başarıya ulaşır. Bizler yerel yönetimlerin de güçlendirilmesi için de uğraşacağız. Umarın hep beraber adil yaşam alanları ve şehirler tasarlarız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN