İlkokul, ortaokul, liselilerin devamsızlık hakkı değişti: Dilekçe yazmalısınız

İlkokul, ortaokul, liselilerin devamsızlık hakkı değişti: Dilekçe yazmalısınız

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilere 15 Günlük İzin Hakkı. Milli Eğitim Bakanlığı, duyurdu

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bu yıl, öğrencilerin çeşitli sebeplerle okula gelememeleri durumunda devamsızlık kurallarına takılmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 günlük izin hakkı tanındı. Peki, bu izin nasıl alınacak ve kimlere verilecek?

Öğrencilerin Devamsızlık Hakkı Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin devamsızlık hakları, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yılda toplam 20 gün, lise seviyesinde ise 10 gün olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin okula devam edememeleri durumunda, velilerin bu durumu okul idaresine bildirmesi ve resmi bir dilekçe yazması gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında, velilere toplamda 15 gün izin verilebilecektir.

15 Gün Ek Süre

Özellikle ailevi ve ekonomik nedenlerden dolayı verilecek izinler, okul yönetiminin takdirine bağlıdır. Tarımsal kökenli ekonomilerde yaşayan öğrencilerin, hasat mevsimi gibi özel durumlar sebebiyle okula devam edememeleri halinde, okul yönetimlerinden alacakları izinle birlikte 15 günlük ek süre tanınabilir. Bu ek izin süresi, devamsızlık olarak sayılmayacaktır.

Bu 15 günlük izin uygulaması, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 18. maddesine dayanmaktadır. Bahsi geçen madde, “Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciye 15 güne kadar izin verilebilir.” şeklinde düzenlenmiştir.

Bu yeni düzenleme, öğrencilerin eğitim hayatlarını daha esnek bir şekilde sürdürebilmelerini sağlarken, ailelerin de ekonomik ve sosyal durumlarını göz önünde bulundurarak eğitim alabilmelerine olanak tanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN