İlköğretim ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz oldu! Yeni düzenleme velilerin yüzünü güldürecek

İlköğretim ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz oldu! Yeni düzenleme velilerin yüzünü güldürecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni değişikliklere imza attı! İlköğretim ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz oldu! Artık öğrenciler onun için ücret ödemeyecek. Yeni düzenleme velilerin yüzünü güldürecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere yönelik taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliğinde önemli değişikliklere imza attı. Yeni düzenlemelerle, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz öğle yemeği hizmeti genişletilirken, afet durumlarında öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri sağlanacak.

EĞİTİMDE EŞİTLİK İÇİN ÜCRETSİZ ÖĞLE YEMEĞİ

MEB’in yeni yönetmeliği, eğitimde eşitliği ve öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Buna göre, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ücretsiz öğle yemeği hizmetinden yararlanacak.

AFETLERDE EĞİTİM KESİNTİSİZ SÜRECEK

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, doğal afetler nedeniyle yerlerinden edilen öğrencileri de kapsıyor. Deprem, yangın ve sel gibi afetlerde geçici barınma merkezlerine yerleştirilen öğrenciler, öğrenci taşıma uygulaması ile eğitimlerine devam edebilecek. Bu sayede, afet durumlarında öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaları önlenecek.

TAŞIMA HİZMETİNDE YENİ KURALLAR

Öğrenci taşıma hizmetinde de köklü değişiklikler yapıldı. Araç ve rehber personel seçiminde sıkı denetimler getirildi. Özellikle özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için rehber personel bulundurma zorunluluğu uygulamaya konuldu.

İHALE SÜREÇLERİNDE YENİLİKLER

Yemek hizmeti alımlarında öğretmenevleri ve döner sermayeli okulların öncelikli olacağı belirtildi. Yemeklerin besin değeri korunarak öğrencilere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN