İki kişi hayatını kaybetmişti, Gediz Elektrik’ten açıklama geldi: Şikayet talebi yok

İki kişi hayatını kaybetmişti, Gediz Elektrik’ten açıklama geldi: Şikayet talebi yok

İzmir'de sağanak sırasında akıma kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık şikayetlerin incelendiği ama şikayet talebinin oluşmadığı belirtildi.

Elektrik dağıtım şirketi Gdz Elektrik, İZSU'nun (İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi) altyapı çalışmalarının şebekeye zarar verdiğini iddia etti.

Gdz Elektrik, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki altyapı çalışmaları sırasında kendilerine bilgi verilmeden yağmur suyu ızgaraları yapıldığını ve bu çalışmaların şebekeye zarar verdiğini belirtti. Şirket, olay yerindeki incelemelerin tamamlandığını ve son altı ayda bölgeyle ilgili herhangi bir şikayet almadıklarını söyledi.

Açıklamada, şebeke derinliğinin mevzuata uygun olmadığına dair iddialara yanıt verildi: "5 Ocak'ta İZSU tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı tespit edilmiştir. Çalışmalar sırasında elektrik kablolarımızın konumu değiştirildiği görülmektedir. Bu çalışmalar sırasında kurumumuza bilgi verilmemiştir."

YEREL GAZETEYE GÖNDERME

Şirket, yerel bir gazetenin 19 Ocak 2019'da bölgedeki elektrik kaçağını haberleştirmesinin ardından ekiplerin hızlıca müdahale ettiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtti.

NE OLMUŞTU?

12 Temmuz'da Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında Özge Ceren Deniz, bir su birikintisine basarak elektrik akımına kapıldı ve yere düştü. Ona yardım etmeye çalışan İnanç Öktemay da akıma kapılarak hayatını kaybetti. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan Deniz ve Öktemay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı Ocak ayında yağmur suyu ızgarası yapım çalışmaları sırasında Gdz Elektrik'ten gözlemci talep edildiğini ve imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiğini savundu. Ayrıca, Gdz Elektrik tarafından yağmur suyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım çalışması yapıldığı ve hatların zeminden 23 santimetre aşağıda döşendiği belirtildi. Belediyeye göre, vatandaşlar tarafından Gdz Elektrik'e bu bölgeyle ilgili iki kez arıza kaydı açtırıldı.

Bu trajik olayın ardından, her iki taraf da birbirini suçlarken, olayın aydınlatılması için soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN