İddialar doğrulandı: Bu markanın gıda ürünlerinde zararlı bakteri var! Market raflarından toplatılıyor

İddialar doğrulandı: Bu markanın gıda ürünlerinde zararlı bakteri var! Market raflarından toplatılıyor

Marketlerde satılan bir gıda ürününde zararlı bakteri tespit edildi. Ürünlerinde zararlı bakteri bulunduğunu kabul eden şirket, o ürünleri açıkladı. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü BARD markasına ait tavuk şinitzel ürünlerinde 'listeriya' bakterisi tespit edildi.

Şirketten yapılan açıklamada, son kullanma tarihi 30.07.2024, 31.07.2024, 08.01.2024 ve 08.04.2024 olan 155 gramlık paketler halinde satılan ürünlerde bu zararlı bakterinin tespit edildiği ve ürünlerin derhal satıştan kaldırılarak marketlerden toplatılması gerektiği belirtildi.

Müşterilerin, ürünleri fatura olmaksızın satış noktalarına iade etmeleri durumunda satın alma ücretlerinin geri ödeneceği bildirildi.

LİSTERİYA BAKTERİSİ VE RİSKLERİ NELER?

Yenicag'da yer alan habere göre, listeria enfeksiyonları, kontamine gıdaların tüketilmesinden sonra bulantı, kusma veya ishal gibi belirtilere yol açabilir ve bu belirtiler, uzun bir kuluçka döneminin ardından grip benzeri semptomlarla da kendini gösterebilir.

Özellikle hamile kadınlar, küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler bu enfeksiyona karşı daha hassas. Belirtilerden herhangi biri görülürse, derhal bir sağlık profesyoneline başvurulması önemli.

Listeriosis, sağlıklı bireylerde genellikle hafif semptomlarla geçebilir veya zararsız olabilir. Fakat yüksek miktarda patojen alımı ateş ve ishal gibi belirtileri tetikleyebilir.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, örneğin küçük çocuklar, yeni ameliyat geçirenler, AIDS veya kanser hastaları ve diyabetliler, bu enfeksiyondan ciddi şekilde etkilenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN