İcra memuru nedir, ne iş yapar? Nasıl icra memuru olunur? İcra memuru görevleri ve çalışma alanları

İcra memuru nedir, ne iş yapar? Nasıl icra memuru olunur? İcra memuru görevleri ve  çalışma alanları

İcra takibi memurunun yaptığı iş ve kapsama alanı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, icra memuru kimdir, ne iş yapar? İcra memurunun çalışma alanları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kişilere açılan icra dosyalarının ardından icra işlemini gerçekleştiren görevliler icra memurlarıdır. Bu kişiler mahkemenin kararıyla, borçlu kişiden borcu alarak, alacaklı kişiye teslim eder.

İCRA KATİBİ OLMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

İcra katibi olmak isteyen kişilerin üniversite mezunu olması en önemli şarttır. Kurumlar genellikle lisans mezunu alımları yaparken, bazı kurumlar ön lisans mezunu alımı da yapmaktadır. Üniversite eğitimini tamamlayan ve KPSS sınavından 75-82 aralığında puan alan herkes icra memuru olmak için tercih yapabiliyor.

İCRA KATİBİNİN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

İcra memurları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaktadır. Özel sektör çalışma alanları içinde değildir. Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi yerlerde iş imkanı buluyorlar.

 icra memuru

İCRA KATİPLERİNİN BELLİ BİR MESAİ SAATİ VAR MI?

İcra memurları da diğer memurlar gibi genellikle 08:00 - 17:00 çalışmaktadır. Haftada kırk saat mesai yapan bu kişilerin mesaisi bazen artabilir. Genellikle hafta içinde çalışan icra memurları, istisnai durumlarda hafta sonu da çalışabiliyorlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN