Birçok kişinin severek tükettiği o ürünün meyvesi kadar çekirdekleri de son derece faydalı çıktı. Birçok kişinin içinden çıkarttıktan sonra çöpe attı o ürünlerin faydasını duyan şaşıp kalıyor. Attığınız her bir tane için tek tek pişman olacaksınız. İşte tüm faydaları…
Tatlısından yemeğine kadar pek çok farklı alanda karşımıza çıkan balkabağı yalnızca meyvesi ile değil çekirdekleri ile de fayda sağlıyor. Birçok kişinin farkında olmadığı gerçekler gün yüzüne çıkarken şimdiye kadar attığınız o çekirdeklere de pişman olacaksınız. Kabak çekirdeğinin kabuklarını çöpe atmak yerine nasıl değerlendirebileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz. İşte kabak çekirdeğinin faydaları…
TOK KALMANIN SIRRI
Kabak çekirdeğinin kabuğunun içerisindeki lif oranının yüksek olması Sindirim sistemini içinde son derece yararlıdır. Sindirim sürecini de düzenlerken bağırsak sağlığını koruyan kabak çekirdeği uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne destek sağlamaktadır. Kabak çekirdeğinin kabuğunu tüketerek lif alımını yeterli düzeye getirebilirsiniz.
Kabak çekirdeğinin dışında zengin miktarda demir içeriği yer alırken Selenyum, magnezyum ve çinko gibi mineraller de bulunuyor. İçerisinde bulundurdu çinko ile birlikte prostat büyümesini önleyen kabak çekirdeği kabukların düzenli olarak tüketimi ile Fayda sağlanabileceği belirtiliyor.
UYKUSUZLUĞUN İLACI
Kabak çekirdeğinin içerisinde yer alan triptofan adlı madde serotonin ve melatonin gibi mutluluk ve uyku hormonlarının düzenlenmesini sağlayarak uykusuzluğa karşı doğal bir önlem olmaktadır.
Kabak çekirdeğinin kabuğu fitosteroller açısından zengin olması nedeniyle kötü Kolesterolü düşürürken Damar sertliği riskini en aza indirim damarlara esneklik sağlamaktadır. Bunun yanı sıra kabak çekirdeği güçlü antioksidan etkisi ile birlikte saç dökülmesini engellemektedir.
KABAK ÇEKİRDEĞİ NE KADAR TÜKETİLİR?
Kabak çekirdeğini tüketirken iyi bir şekilde çiğnemek son derece önemlidir. Kabak çekirdeğini çiğneyemeyen kişiler ise çekirdekleri blenderdan geçirerek tüketebilir. Kabak çekirdeğinin aşırı tüketiminin kilo arttı ve sindirim problemlerine yol açabileceğini de unutmamak gerekiyor. Günlük olarak bir avuç kadar tüketilen kabak çekirdeği çiğ olarak tüketilmelidir.