İBB'nin hesabından paylaşılan küfürlü içeriğe soruşturma

İBB'nin hesabından paylaşılan küfürlü içeriğe soruşturma

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın hesabından Bakan Şimşek'e yönelik küfürlü paylaşım hakkında soruşturma başlatıldı. İBB, sosyal medya hesabının siber saldırıya uğradığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya platformu X'teki hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" paylaşımının küfürlü şekilde alıntılanmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

RESEN SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in paylaşımının İBB'nin resmi ulaştırma hesabı olan "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" isimli sosyal medya hesabından küfürlü şekilde alıntılanmasıyla hakkında resen soruşturma açtı.

Soruşturmanın, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

'HESABIMIZ SİBER SALDIRIYA UĞRADI'

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Değerli Takipçilerimiz; Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN