İBB ikinci İmamoğlu dönemi resmen başladı: Ailesiyle birlikte makamında dua etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra makam odasında ailesiyle birlikte dua ederek yeni döneme başlangıç yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden seçilmesinin ardından gerçekleştirilen mazbata töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Van'daki olaylara değinerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teşekkür eden İmamoğlu, törenin ardından makam odasında ailesiyle birlikte dua etti, yeni dönemin başlangıcını manevi bir anla taçlandırdı.

toggg.jpg

İmamoğlu'nun mazbata törenindeki konuşmasında, iktidarın halkla inatlaştığını öne sürdü. "23 Haziran 2019'da millet iradesini hiçe sayanların ders aldığını ama yeterince ders çıkartamadığını" belirten İmamoğlu, beş yıl boyunca karşılaştığı engellemelere ve siyasi zorluklara değindi.

İMAMOĞLU'NDAN HUKUK VE DEMOKRASİ VURGUSU

"Pazar günü yapılan seçimde yalnızca bizim beş yıllık performansımız oylanmadı. Aynı zamanda hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle siyaseti dizayn etmeye çalışan, kendini milletin üzerinde gören anlayışın meşruiyeti de oylandı," diyerek hukuk ve demokrasiye yapılan vurguyu ön plana çıkaran İmamoğlu, İstanbulluların iradesine karşı yapılan uygulamaları kesin şekilde mahkum ettiğini söyledi.

screenshot-1.jpg

"MİLLETİMİZİN SANDIKTA SAĞDUYUSUNU ORTAYA KOYDU"

"Milletimizin sandıkta ortaya koyduğu sağduyunun hükümet için de yol gösterici olmasını ve artık vatandaşla inatlaşmaktan kesinlikle vazgeçmelerini diliyorum," ifadeleriyle duygularını paylaşan İmamoğlu, Van'daki seçim gecesi yaşanan olaylara da değindi ve YSK'nın adil bir tutum sergilediğini belirtti.

screenshot-2.jpg

AİLEYLE DUA EDEREK YENİ BAŞLANGIÇ

Mazbatasını aldıktan sonra makam odasında ailesiyle birlikte dua eden İmamoğlu, bu anları manevi bir başlangıç olarak nitelendirdi. Yeni dönemde İstanbul için yapılacak çalışmalar ve projeler öncesinde ailesiyle birlikte dua ederek güç toplayan İmamoğlu, İstanbul'un geleceğine dair umut ve kararlılığını gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN