Hüseyin Çelik'ten Kurtulmuş'a 3. madde tepkisi: Kurtulmuş'a ayar verildi, çark etti

Hüseyin Çelik'ten Kurtulmuş'a 3. madde tepkisi: Kurtulmuş'a ayar verildi, çark etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına AK Parti kurucusu Hüseyin Çelik'ten tepki geldi. TBMM'nin tarihte hiç olmadığı kadar "etkisiz ve yetkisiz" bir kurum haline geldiğini söyleyen Çelik, Kurtulmuş'un Has Parti başkanı olduğu dönemde söylediği sözleri hatırlattı ve "Arkadaşlarını satarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı. Kendisi 3.Madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra çark." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesi üzerine yaptığı açıklamalar, siyasi tartışmaların merkezine oturdu.

Kurtulmuş, “Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü” ifadesinin, "Devletin ülkesi ve milleti olmaz" diyerek, “Milletin, devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini savundu. Ancak bu görüş, hem iktidar hem de muhalefet cephesinden tepki aldı.

'3.MADDE TARTIŞMASI BAŞLATTI, AYAR VERİLDİ!'

Konuya en sert tepkilerden biri, AK Parti kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, sosyal medya üzerinden Kurtulmuş'a yönelik yaptığı açıklamada, TBMM'nin tarihte hiç olmadığı kadar "etkisiz ve yetkisiz" bir kurum haline geldiğini savunarak, Kurtulmuş'un geçmişteki siyasi duruşunu eleştirdi.

Çelik, "Has Parti başkanı iken AK Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK" ifadeleriyle Kurtulmuş'un tutumunu hedef aldı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurtulmuş'un açıklamalarına tepki göstererek "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız" demişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise rbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise
"Türkiye (Cumhuriyeti) Devletinin 'ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' hükmü hem semantik olarak hem de anayasal teori açısından çok doğru bir ifadedir. Tartışmaya açılması hem yersizdir hem de sorunludur" ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkilerin ardından Kurtulmuş, ifadelerine açıklık getirmiş, İlk dört madde ile ilgili tartışma söz konusu değil. 3. Madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur" açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN