Herkes kaşık kaşık götürüyor, en iyi çorbalar o şehirlerden çıkıyor! İşte tadına bakabileceğiniz en iyi çorbalar…

Herkes kaşık kaşık götürüyor, en iyi çorbalar o şehirlerden çıkıyor! İşte tadına bakabileceğiniz en iyi çorbalar…

Dünyanın farklı noktalarında lezzet arayışları hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en iyi çorbaları belirlendi listeye giren çorbalar lezzetiyle herkesi hayran bıraktı. Türkiye'de yapılan o 3 çorba listeye damga vurdu. İşte dünyanın en iyi çorbaları…

Taste Atlas, dünyanın en iyi çorbalarını bulmak için kolları sıvadı o lezzetleri listeye bir bir yazdı. Türkiye'den 3 nefis çorbanın yer aldığı bu liste lezzetleri ile yarışıyor. İşte dünyanın en iyi çorbaları…

DÜNYANIN EN İYİ ÇORBALARI BELLİ OLDU

Oldukça geniş gastronomi Veri tabanları üzerinde çalışmalar yapan Taste Atlas, kullanıcı ve enstrümanların puanlarını baz alarak dünyanın en iyi lezzetlerini seçiyor. Dünyanın en iyi 100 çorbası belirlenirken listeye Türkiye'den 3 lezzet dahil edildi. Dünyanın en iyi çorbaları şu şekildedir:

Resep Rawon Daging Sapi Khas Jawa Timur, Kuahnya Gurih

Rawon

Endonezya mutfağına özgü bir lezzet olan rawon, sığır etinin yavaş yavaş kızartılmasıyla hazırlanan bir çorbadır. İçerisine eklenen limon otu, zencefil ve kırmızı biber gibi geleneksel malzemeler ile eksi bir tada sahip olan çorbanın kökeninin Surabaya olduğu belirtiliyor.

Soto Betawi - Recipe

Soto Betawi

Çorba konusunda oldukça gelişmiş bir ülke olan Endonezya, soto betawi çorbasıyla listenin 2. sırasına yerleşiyor. Limon otu, havlıcan, Zerdeçal ve limon yaprakları ile hazırlanan çorba et ve sakatat parçalarının içerisine eklenmesi ile birlikte muhteşem bir lezzete ulaşıyor. Hindistan cevizi sütünde kaynatılan bu çorba farklı çeşnilerle birlikte sunulmaktadır.

Bori Bori de Pollo: Paraguayan Dumpling Soup Recipe | The Smart Slow Cooker

Bori Bori

Paraguay mutfağına özgü bir lezzet olan Bori Bori, mısır unu, et, peynirden oluşan bir çorba olarak biliniyor. Kereviz, havuç ve soğan gibi sebzelerle zenginleştirilen çorbanın içerisine defne yaprağı ve maydanoz gibi aromatik lezzetler de eklemiyor. Hem yazın hem de kışın favori lezzetler arasında yer alıyor.

Ramen Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Ramen

Dünyanın dört bir yanına hızla yayılan bir lezzet olan Ramen Türkiye'de de oldukça popüler bir lezzet olarak tüketilmektedir. Güney Kore mutfağına özgü bu lezzet et suyunda pişirilen Ramen, haşlanmış yumurta ile birlikte sunuluyor.

Yokohama Ramen: Misunderstood or Genius? - Sakuraco

Yokohama Tarzı Ramen

1974 yılının itibaren bölgede popüler bir lezzet olarak tüküren Yokohama tarzı ramen, kalın erişte, soya soya ve et suyundan oluşan bir yemek olarak biliniyor. Pırasa, ıspanak ve deniz yosunu ile de zenginleştirilen bu lezzetin tadına doyum olmuyor.

Restoranda Dilimlenmiş Domuz Eti Sebzeli Tayvan Yemeği — Stok Foto © elwynn #492282294

Tayvanlı Güveç

Tayvanlı özellikle kış aylarında tüketilen bir çorba olarak bilinen Tayvanlı güveç, et suyunda pişirilen ve Sosa batırılan malzemelerden oluşan bir lezzettir. Kombu, palamut, et suyu, lahana turşusu, süt ve kimçiden yapılan versiyonları da farklı bir lezzet skalası sunuyor.

Tarascan Soup | From the culinary traditions of Michoacán just for you!

Sopa Tarasca

Meksika ile özdeşleşen bu çorba, püreli fasulye çorbası olarak da bilinir. Fasulyenin domatesle birlikte tavuk suyunda pişirilmesiyle hazırlanır. Yemeğin yapımında hem taze, hem de kurutulmuş biber kullanılır.

Beyran Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Beyran Çorbası

Türkiye'nin meşhur lezzeti 8. sıradan listeye giriş yaptı. Gaziantep ile özdeşleşen Beyran çorbası kahvaltıda servis edilmesinin yanı sıra yavaş yavaş ve uzun saatler pişirilmesi ile muhteşem bir lezzet şöleni sunmaktadır. Çorbanın içerisinde limonlu sarımsak sosu ve ekmek dilimleri de eklenerek servis edilir.

Chorba Beida Tarifi: Chorba Beida Nasıl Yapılır? | Lezzet

Çorba Beida

Cezayir mutfağına özgü ve Ramazan aylarında hazırlanan bu çorba tavuk, soğan, havuç, kereviz, nohut virgülü sarımsak, tereyağı ve baharatların birleşiminden oluşmaktadır.

Tonkotsu Ramen Recipe

Tonkotsu Rameni

Dünyanın farklı noktalarında farklı Ramen çeşitleri bulunurken tonkotsu olarak bilinen bu ramen yumurta sarısı, taze erişte, Yeşil soğan ve bambu filizlerinden oluşmaktadır. Çorbaya biraz gevreklik vermek için deniz yosunu ve tatlı mısır eklenirken çorba kremsi bir doku ile servis ediliyor.

LİSTEDE HANGİ LEZZETLER YER ALIYOR?

15. sırada Tom kha gai - Tayland

16. sırada Mercimek çorbası - Türkiye

30. sırada Tom yum - Tayland

55. sırada Borsch çorbası - Rusya

65. sırada Domates çorbası - Türkiye

66. sırada Avgolemono çorbası - Yunanistan

95. sırada Harira çorbası - Fas yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN