Herkes akın etti! 15 gün boyunca bu mağarada kalacaklar: Nedeni öğrenenler çok şaşırdı

Herkes akın etti! 15 gün boyunca bu mağarada kalacaklar: Nedeni öğrenenler çok şaşırdı

Çankırı’da başlatılan o projeye herkes akın etti. Projeye katılacaklar 15 gün boyunca bu mağarada kalacaklar, çıktıklarında ise bambaşka bir hayata merhaba diyecekler. İşte o projenin amacı ve detayları…

Çankırı’da gerçekleştirilen Daha Güçlü Bir Nefes Projesi, KOAH hastalarına umut vermeye başladı. Tuz mağaralarında düzenlenen 15 günlük kamp, nefes almakta güçlük çeken hastalar için önemli bir tedavi süreci sunuyor.

TUZ MAĞARALARINDA UYGULANAN TEDAVİ

KOAH hastaları, tuz ortamındaki havanın olumlu etkilerini kısa sürede hissetmeye başladı. Proje, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalara, rahat bir nefes alma imkanı sağlarken, tuz mağaralarında çeşitli sosyal aktiviteler de sunuluyor. Katılımcılar, tedavi süreçlerini desteklemek için burada hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinleniyor.

yeni-proje-35.jpg

HASTALAR OLDUKÇA MEMNUN

Kampın üçüncü gününde hastalar, tedavilerinin olumlu yönde ilerlediğini dile getiriyor. Antalya'dan katılan Nursel Sümer, “Burada tedavi sürecimiz gayet güzel gidiyor. Dünden beri geniz akıntısıyla uyanıyorum ve derin nefes alabildiğimi fark ettim. Mağarada sosyal aktiviteler yaparak zaman geçiriyoruz,” dedi. Bu tür olumlu deneyimler, diğer hastalara da moral veriyor.

yeni-proje-34.jpg

15 GÜN BOYUNCA SÜRECEK TEDAVİ

Kırıkkale’den gelen Aysun Özdemir, “Çankırı’da böyle bir projenin olduğunu duyduk ve tedavi için buraya geldik. 15 gün sürecek kampımızın üçüncü günündeyiz. Her şeyin daha güzel olmasını umuyoruz,” şeklinde konuştu.

PROJENİN ÖNEMİ

Daha Güçlü Bir Nefes Projesi, KOAH hastalarının yaşam kalitelerini artırmayı ve nefes alma kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor. Tuz mağarasının sağladığı doğal tedavi yöntemi, hastaların psikolojik ve fiziksel rahatlama sağlamalarına yardımcı oluyor.

yeni-proje-36.jpg

Çankırı'daki bu proje, KOAH hastaları için önemli bir umut ışığı sunuyor. Tuz mağaralarında yapılan tedavi ve sosyal aktiviteler, hastaların hem bedensel hem de ruhsal sağlıklarını iyileştirmek için büyük bir fırsat oluşturuyor. Bu tür projelerin yaygınlaşması, benzer sorunları yaşayan diğer hastalar için de yeni kapılar açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN