Yayıncılar Gebze Belediyesi'nin kitap fuarına katılmadı: Katliamcı belediyeye boykot

Yayıncılar Gebze Belediyesi'nin kitap fuarına katılmadı: Katliamcı belediyeye boykot

Gebze Belediyesi'nin barınakta 30 köpek ve 13 kediyi katlettiği iddialarının ardından, çok sayıda yayınevi belediyenin düzenleyeceği Gebze Kitap Fuarı'ndan çekilme kararı alarak boykot çağrısında bulundu.

Gebze Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi içinde bir çöp kutusunda 30 köpek ve 13 kedinin "Keta-Control" isimli ilaçla katledilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Katliamın ardından belediyenin düzenlediği Gebze Kitap Fuarı'nı çok sayıda yayınevi boykot edeceğini duyurdu.

Sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören "kanlı yasa"nın yürürlüğe girmesinin ardından Gebze Belediyesi'ne bağlı Rehabilitasyon Merkezi içinde çöp konteynerlerine, çöp poşetleri içerisinde atılmış 30 köpek ve 13 kedi ölü olarak bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada kedi ve köpekler kaza ya da doğal yollarla öldüğü iddia edilirken, hayvan severler poşetlerden çıkardıkları canlıların bir kısmının o esnada yaşadıklarını ve can çekiştiklerini belirterek iddiaları yalanladı.

BOYKOT KAMPANYASI BÜYÜYOR

Hayvan severleri ayağa kaldıran görüntülerin ardından onlarca yayınevi Gebze Belediyesi’nin düzenleyeceği Gebze Kitap Fuarı’ndan çekileceğini açıkladı.

Dün akşam saatlerinden itibaren sosyal medya hesaplarından boykot ve çekilme kararlarının duyuran yayınevlerine katılımlar şu saate kadar devam ediyor. Son katılımlarla birlikte kitap fuarını boykot edeceğini açıklayan yayınevlerinin sayısı 50’ye dayandı.

Yayınevleri şöyle:

Sel Yayıncılık

Armetis Milenyum

Yordam Kitap

Pukka Yayınları

Edebiyatist

Kapı Yayınları

Mona Kitap

Artemis Yayınları

Ayrıntı Yayınları

Alfa Kitap,

Metis Yayınları

Everest Yayınları

Everest Çocuk

Can Yayınları

İthaki Yayınları

Artemis Sketch

Kronik Kitap

Kırmızı Kedi Yayınları

Guardian Yayınları

Athica Books

Ephesus Yayınları

Bilgi Yayınevi

Doğan Kitap

Kapı Yayınları

Metis Yayınları

Martı Yayınları

Dokuz Yayınları

Masa Kitap

Olimpos Yayınları

Nika Yayınevi

Xlibris Kitap

Doğan Çocuk

Destek Medya Grubu

Leman

Ren Kitap

SimurgArt Yayınları

Martı Yayınları

Kronik Kitap

YapıKredi Yayınları

İndigo Kitap

İletişim Yayınları

Nika Yayınevi

Koridor Yayınevi

Lapis Yayınları

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN