Hayat kurtaran köpeğe hızlı müdahale: 'Leader'ın yaralarını sağlıkçılar sardı

Fransa'dan getirilen ve Malatya'da arama kurtarma çalışmalarında kullanılan canlı arama köpeği 'Leader', enkaz çalışması sırasında cam kesiği nedeniyle sol bacağından yaralandı. Veteriner olmadığı için köpeğe müdahale eden 112 acil sağlık ekipleri, Leader'ın yarasını sardı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu illerden Malatya'da, arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Yüzlerce binanın yıkıldığı merkez ilçe Yeşilyurt'taki çalışmalara destek vermek için Fransa'dan ekip geldi. Fransa ekibinde yer alan canlı arama köpeği 'Leader', Özalper Mahallesi'nde enkazdaki çalışmalarda kullanıldı.

BÖLGEDEKİ EKİPLER KÖPEĞE MÜDAHALE ETTİ

Enkazdan 1 kişinin sağ kurtarılmasını da sağlayan 'Leader', çalışmalar sırasında sol bacağından cam kesiği sonucu yaralandı. Enkazdan alınan köpeğe, veteriner hekim olmadığı için bölgedeki 112 acil sağlık ekipleri müdahale etti. Ekipler, önce pansuman yaptı ardından köpeğin bacağını sargı ile sardı.

'Leader'in durumunun iyi olduğu, dinlendirildikten sonra yeniden çalışmalarda yer alacağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN