Hava trafik kontrolörleri eylemlerini sona erdirdi

Hava trafik kontrolörleri eylemlerini sona erdirdi

HTK-SEN, özlük hakları talepleri doğrultusunda başlattığı inisiyatif almadan çalışma eylemini sonlandırdığını duyurdu. Sendika, eylemi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan olumlu görüşmelerin ardından durdurma kararı aldığı bilgisini verdi.

Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), özlük hakları taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı "inisiyatif almadan çalışma" (İAÇ) eyleminin sona erdiğini duyurdu.

BAKANLIK İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇLANDI

Sendika, eylemin sonlandırılma kararını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan olumlu görüşmelerin ardından aldığını açıkladı.

HTK-SEN'den yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu duyduğunu ve taleplerimizin karşılanması yönünde yüksek düzeyde bir karar alındığını göz önünde bulundurarak, TBMM'nin de tatile girmesiyle birlikte inisiyatif almadan çalışma faaliyetimizi bugünden itibaren sonlandırma kararı aldık" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte havacılık tazminatına ilişkin olumlu düzenlemelerin yapılacağına dair söz verildiği vurgulandı. Sendika, hava trafik kontrolörlerinin özlük hakları ve ülke menfaatleri doğrultusunda başlattıkları eylemin kamuoyunda büyük farkındalık yarattığını ve Cumhurbaşkanlığı tarafından sorunun çözülmesi için talimat verildiğini belirtti.

'SOMUT ADIMLARIN ATILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

HTK-SEN, Ekim ayında TBMM gündemine alınacak olan havacılık tazminatı düzenlemesiyle ilgili olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını, ancak kurumsal yapılanma konusunda somut adımların atılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, stratejik seyrüsefer hizmetleri ve ticari havalimanı işletmeciliği hizmetlerinin ayrıştırılması gerektiğini ve bu konuda Sayıştay Başkanlığı tarafından önerilen çözümün hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

Sendika, sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunan Cumhurbaşkanı ve tüm hava trafik kontrolörlerine teşekkürlerini sundu.

"Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyoruz" diyen HTK-SEN, tüm üyelerine de teşekkürlerini iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN