Hasat yapmaya giden çiftçi tarlasına gidince şok oldu! Böylesi ilk kez oluyor, gözlerini kaşıyıp bir daha baktı…

Hasat yapmaya giden çiftçi tarlasına gidince şok oldu!  Böylesi ilk kez oluyor, gözlerini kaşıyıp bir daha baktı…

Yozgat’ta elma ağacı yetiştiren bir vatandaş, hasat yapmaya gittiği esnada gördükleri karşısında şaşkına döndü. Meyve veren ağaçlarında açan çiçekler çiftçiyi şaşırtırken nedenini sorgulattı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bir çiftçi, bahçesindeki elma ağaçlarını kontrol etmek için gittiğinde karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Adnan Yılmaz adlı çiftçinin bahçesindeki elma ağaçlarından bazıları, meyve verirken aynı zamanda çiçek açtı. Bu olağanüstü durum, havaların sıcak gitmesine bağlanıyor.

yeni-proje-2.jpg

ÇİÇEK AÇAN ELMA AĞAÇLARI ŞAŞKINLIĞINA NEDEN OLDU

Çekerek ilçesindeki Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Adnan Yılmaz'ın bahçesindeki bazı elma ağaçları, alışılmadık bir şekilde hem meyve taşıyor hem de çiçek açıyor. Ağustos ayının sonunda böyle bir durumla karşılaşmanın kendilerini şaşırttığını belirten Yılmaz, bu fenomenin mevsim değişiklikleriyle mi yoksa başka bir sebeple mi ilgili olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

yeni-proje-3-001.jpg

Meyve bulunan ağaçta çiçek açmasının kendilerini hayrete düşürdüğünü ve ilk defa bu durumla karşılaştıklarını söyleyen Adnan Yılmaz, “Bahçemde birçok meyve ağacı var, ben ömrümde ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ağustosun sonunda meyvesi olan elma ağacının çiçek açtığını gördüm. Bu durum gerçekten mevsimlerin değiştiğini gösteriyor bize. Aşırı sıcaklıktan mı yoksa başka bir durum var mı bilmiyorum ama ömrümüzde böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyoruz” dedi.

yeni-proje-4-001.jpg

AKSİLİK OLMAZSA TAZE MEYVE YİYECEKLER

Yaklaşık bir ay sonra çiçek açan elma ağacının meyvesini yiyeceklerini de belirten Yılmaz, “Çiçeği fark edince bir araştırma yaptık, genelde budama yapıldığı zaman ağacın çiçek açtığını öğrendik ama biz budama da yapmadık. Eğer herhangi bir aksilik olmazsa bu ağaçtan taze meyve yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN