Hasat sonrası ihraç tarihi belli oldu! Rusya, Ukrayna ve Polonya kapıda bekliyor: 100 milyon dolar döviz getirecek

Hasat sonrası ihraç tarihi belli oldu! Rusya, Ukrayna ve Polonya kapıda bekliyor: 100 milyon dolar döviz getirecek

Hasat sonrası ihracat yapılacağı tarih belli oldu! Rusya, Ukrayna ve Polonya, bunun için kapıda bekliyor! 100 milyon dolar döviz getirecek...

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, 25 Temmuz'da başlayacak olan Sultani çekirdeksiz sofralık üzüm ihracatından 100 milyon doların üzerinde döviz girdisi beklediklerini açıkladı.

İHRACAT İÇİN YEŞİL IŞIK

Sultani çekirdeksiz sofralık üzümde ihracat 25 Temmuz'da başlayacak - 24 Saat Gazetesi

Hayrettin Uçak, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Başkanlığında oluşturulan komisyonun Manisa'daki bağlarda yaptığı incelemeler sonucunda Sultani çekirdeksiz sofralık üzüm çeşidi için 25 Temmuz, Mevlâna (razaki) sofralık üzüm çeşidi için ise 7 Ağustos'tan itibaren ihracat izni verildiğini belirtti.

ÜRETİCİLER HAZIR

Manisa, Denizli ve İzmir'de yaklaşık 60 bin üreticinin, 1 milyon 100 bin dekar alanda coğrafi işaret tescilli Sultani çekirdeksiz sofralık üzüm yetiştirdiğini ifade eden Uçak, üreticilerin hasat için tüm hazırlıklarını tamamladığını kaydetti.

YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİ

Bu sezon Sultani çekirdeksiz sofralık üzümde rekoltenin geçen yıla göre daha yüksek olmasının beklendiğini belirten Uçak, Türkiye'nin 2023 yılında taze üzüm ihracatından 134,6 milyon dolar döviz kazandığını ve bu rakamı 2024 yılında 100 milyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

ANA PAZARLAR: RUSYA, UKRAYNA VE POLONYA

Sultani çekirdeksiz sofralık üzümde ihracat 25 Temmuz'da başlayacak - Bengü Türk

Uçak, Rusya, Ukrayna ve Polonya'nın Sultani çekirdeksiz sofralık üzümün en büyük pazarları olduğunu ifade ederek, bu pazarlara ihracatın artarak devam edeceğini vurguladı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Sultani çekirdeksiz sofralık üzüm ihracatından büyük beklentiler içinde olduğunu ifade eden Hayrettin Uçak, üreticilerin hazırlıklarını tamamladığını ve bu sezonun başarılı geçmesi için tüm koşulların uygun olduğunu belirtti. "Türkiye, 2023 yılında taze üzüm ihracatından 134,6 milyon dolar döviz kazandı. 2023 yılında 87 milyon dolar olan bu üründeki ihracatımızı 2024 yılında 100 milyon doların üzerine taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN