Gürsel Tekin, Şeyda polisi şehit eden saldırganı bakanlara sordu: 26 suç kaydı olan elini kolunu sallayarak nasıl gezebiliyor?

Gürsel Tekin, Şeyda polisi şehit eden saldırganı bakanlara sordu: 26 suç kaydı olan elini kolunu sallayarak nasıl gezebiliyor?

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 26 suç kayıdı olan ve Şeyda polisi şehit eden saldırganla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya ve Adalet Bakanı Tunç'a seslendi. Tekin, "26 suç kaydı olan elini kolunu sallayarak nasıl gezebiliyor? Cezaevinde olması gerekip, dışarıda olan ne kadar suçlu var? Biz bu suçlularla iç içe mi yaşıyoruz?" diyerek tepki gösterdi.

MERVE ŞİŞMAN

Ümraniye'de hırsızlıktan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken biri polis iki kişi de yaralandı. 19 yaşındaki zanlının çocuğa cinsel istismar ve cinsel taciz de dahil olmak üzere 26 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Şehit için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenirken zanlı ise siyah çöp poşeti giydirilerek Hayvan Durum İzleme Amirliği'ne bağlı hayvan taşıma aracıyla birlikte adliyeye sevk edildi.

yeni-proje-4-002.jpg
26 suç kayıdı olan saldırgan adliyeye sevk edildi

Şeyda Yıldız'ı şehit eden kişinin 26 adet suç kayıdı olduğu ve buna rağmen tutukluluk halinin olmaması infial yarattı. KARAR'a konuşan Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'na ve İçişleri Bakanlığı'na seslendi.

yeni-proje-5-002.jpg
Gürsel Tekin

'CEZA İNFAZ SİSTEMİMİZ İFLAS ETTİ'

Gürsel Tekin şöyle konuştu; "Ne yazık ki ceza infaz sistemimiz iflas etmiş durumda. İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'na soruyoruz; Ülkemizde toplam cezaevinde olması gerekip de dışarıda olan ne kadar suçlu var? Biz bu suçlular da iç içe mi yaşıyoruz?

yeni-proje-6-002.jpg
Şehit Polis Şeyda Yılmaz

'TWEET ATAN AYLARCA HAPİS YATARKEN, 26 SUÇ KAYDI OLAN DIŞARIDA'

1 tweet atan aylarca hapis yatarken 26 suç kaydı olan elini kolunu sallayarak geziyor. Şehit olan polisimize Allah’tan rahmet diliyor, yetkilileri de taziye mesajı yayınlamak yerine düşüncesini ifade edenleri değil insana karşı suç işleyenleri cezalandıran bir adli sistem oluşturmaya davet ediyorum"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN