Günlük 3 bin TL'ye çalışan bulamıyor! Ben bu işi yaparım diyenler hemen koşsun: 5 Bin kişi arıyorlar

Günlük 3 bin TL'ye çalışan bulamıyor! Ben bu işi yaparım diyenler hemen koşsun: 5 Bin kişi arıyorlar

İşsizliğin giderek arttığı bu dönemde bazı işlerde de çalışan bulunmamaya başladı. Günlük 3 bin TL'ye bile çalışan bulamıyor! Sektör yabancıların eline kalmış. Ben bu işi yaparım diyenler hemen koşsun, 5 bin kişi arıyorlar...

Antalya'da, inşaat sektörünün canlılığının sürdüğü her ayda işçi ve usta bulmak giderek zorlaşıyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir'in açıklamalarına göre, şehir genelinde çalışacak 5 bin işçiye ihtiyaç duyulmasına rağmen, uygun nitelikte eleman bulmakta güçlük çekiliyor.

‘YEVMİYELER 2-3 BİN LİRA ARASINDA’

İltemir, özellikle deprem öncesi günlük yevmiyelerin 500 lira civarında olduğunu ancak işçi sıkıntısı artınca bu rakamın 2-3 bin lira arasına yükseldiğini ifade ederek “Yevmiyeler 2-3 bin lira arasında. Yemek ve sigortayı ekleyince 3 bin 500'ü de geçiyor. 5- 6 bin civarı işçi ve ustaya ihtiyacımız var. İşçi sıkıntımız sürekli oluyor" dedi.

‘EN BÜYÜK SORUNUMUZ USTA OLMAMASI’

Müteahhitlerden dikkat çeken rapor: İnşaat işçisi bulmakta zorluk yaşanıyor - Sokak Haber

Antalya'da 2023 yılında 64 bin 721 konut satıldı. Bu satışlar Türkiye genelindeki konut satışlarının yüzde 5,28'ini oluşturdu. Ancak, satılan konut miktarına rağmen, inşaat sektöründe çalışacak nitelikli işçi ve usta bulmakta zorlanıldığını belirten İltemir “Depremden sonra sıkıntılarımız arttı. İşçi bulamıyoruz. Çünkü çoğunluğu deprem bölgesi ve yurt dışına gitti. Bu durum da bizim için dezavantaja döndü. Çalışan işçilerimizin çoğu 40 yaş üstü. En büyük sorunumuz usta olmaması" dedi.

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İltemir, “Şu an yanımızda Suriyeli, Afganistanlı ve İranlı işçiler var. İşçilerin yarısı Türkiye'den değil. İşçi ve usta sıkıntımıza acil çözüm bulunması lazım" şeklinde konuştu.

İşçilerden Mehmet Pur, iş bulamayan kesimin eskiden inşaatlara yöneldiğini ancak şimdi işçi bulma sorunu yaşandığını belirterek “Yeni nesil bu işi yapmıyor. Meslek gerilemeye başladı. Günlük 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında kazanıyoruz ama işimiz zor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN