Gencinden yaşlısına herkes yararlanıyor! Bakan açıkladı: Hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler yatırılıyor

Gencinden yaşlısına herkes yararlanıyor!  Bakan açıkladı: Hesaplarınızı kontrol edin! Ödemeler yatırılıyor

Bakanlık tarafından yapılan ödemeler hız kesmeden devam ediyor. Engelli ve Yaşlı vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlar genişletilirken bakan Göktaş Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir'de yapılan program da Vali Süleyman Elban'ı ziyaret etti. Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında İzmir'deki sosyal projelerin değerlendirilmesi önem taşırken Göktaş yapılan Ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ ADIMLAR ATILACAK

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada sosyal politikaların toplumun tüm kesimini kapsayacak şekilde zenginleştirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daima desteklediği Roman vatandaşlar için yürütülen projelere değinen Göktaş, "Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde açtığımız SODAM'lar, bu anlayışın en güzel örneklerindendir. Kadınlar için özel programlar hazırlayıp uyguluyoruz," dedi.

Mahinur Özdemir Göktaş on X: "????İzmir Vatandaşlarımızın kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemeye yönelik faaliyet gösteren SODAM'larımıza bir yenisini daha ekledik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Buca Sosyal Dayanışma Merkezimizin ...

Türkiye genelinde 90 İzmir'de ise 7 SODAM’ın hizmet verdiğini belirten bakan Göktaş, bu merkezlerde kadınların kişisel gelişimlerine ve sosyal hayatlarına katkı sağlayacak faaliyetler olduğunu belirtti. Göktaş, "SODAM'lar, kadınların meslek edinmeleri ve sosyal hayata aktif katılımlarını artırmak amacıyla önemli eğitim programları sunuyor," sözlerini dile getirdi.

SERTİFİKA VERİLİYOR

Burada verilen kurslarda çeşitli sertifikalı eğitimlerin sağlandığını belirten bakan Göktaş, aile içi iletişim virgüllük temel afet bilinci virgülü sağlıklı beslenme ve çocuk hakları gibi eğitimlere değinildiğini de vurguladı. Sakarya'da yaşayan İki çocuk annesi Sevgi Hanım, SODAM tarafından açılan aşçılık kursları ile birlikte hayalindeki işi yapmaya başladığını ifade etti.

Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) Projesi Sergisi Açıldı.

Buca SODAM ile vatandaşlar yeni hizmetlerden yararlanırken aşçılıktan pastacılığa robotik kodlamadan kuaförlüğe kadar çeşitli alanlarda kurs deneyiminden yararlanabilecek. 8-14 yaş grubu çocuklar için akıl ve zeka oyunları kursları sağlanırken keyifli bir sosyal ortam sunuluyor.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı sosyal yardım programları yapılırken bakan Göktaş Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başladığını duyurdu. Bakan Göktaş, "Toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıyoruz. Temmuz ayı farklarını da ağustos ödemesiyle birlikte yatıracağız," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN